The Legends of Eerie-on-Sea #1

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı
İngilizce

·304 syf.·
2023 17. kitabı
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kitap güzeldi sadece ben bir kısmını beğenemedim o da sonu Tuhaf Kitap Dispanseri'ndeki denizmaymunu bir kitap ismi yazmaya başlıyor (anladığım kadarıyla) ve kitap orada bitiyor. Serisi var mı tam bilmiyorum belki de serisi olduğu için böyle bir şekilde son buldu kitap. Ama yine de güzeldi. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum :)))
MalamanderThomas Henry Taylor · Walker Books · 20193,506 okunma
laf sokan herbie, meraklı violet ve kesinlikle-konuşmayan-bir-kedi
2024 47. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2024 13:20
Ben bu kitabı daha önce de okumayı deneyip ellinci sayfa civarlarında yarım bırakmıştım, tekrar elime aldığımda da gerçekten hikayenin beni içine çekmesi biraz uzun sürdü ama o iş hallolunca devamı
Fantastik
Hayır kediler konuşamaz
2024 119. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2024 22:58
Büyük Nautilus Oteli'nin kayıp eşya sorumlusu Herbie, bir gün odasına dalan Violet sayesinde kendisini gizemli bir macerada bulur. Yaşadığı "Tuhaf Deniz Kasabası", türlü sırlar barındırmaktadır. Bunlardan biri de yıllar önce anne babası ortadan kaybolan Violet'tir. Kayıp şeylerin uzmanı Herbie de olaylara dahil olur ve ikilimiz kendilerini efsanevi canavar Malamander'i de içeren bambaşka bir gizemde bulur. Birbirinden garip insanların yaşadığı, karanlık sırları olan bir kasaba... Okurken bana Esrarengiz Kasaba'yı hatırlattı. Esrarengiz Kasaba'yla büyüyecek kadar şanslı olmayanlarınız için, Baykuş Evi'nin ve Amfibiya'nın örnek aldığı efsane bir çizgi filmden bahsediyorum. Tıpkı Esrarengiz Kasaba gibi karakterlere bağlanabileceğiniz kadar sıcak, meraktan ölmenize neden olacak kadar da soğuk bir eser. Çocuk kitabı zannettiğim için bayadır okumayı erteliyordum, nihayet okuduğumda yanıldığımı anladım ve sizin de aynı hatayı yapmamanız için bu incelemeyi yazdım. Eğer okuyacak kurgusal bir eser arıyorsanız ve çocukluğunuza dönmek isterseniz bu kitaba göz atmalısınız. (Spoiler) Kitapta gözüme batan tek şey kedinin konuşmasının bir yere bağlanmamasıydı. Bir ara acaba kedi Violet'in babası mı diye düşünmedim değil (Dedektif Pikachu filmindeki gibi). Ne var ki kedinin konuşabilmesi neredeyse hiçbir şeyi değiştirmedi. Belki serinin sonraki kitabında bununla ilgili bir şeyler görürüz.
MALAMENDER
2023 11. kitabı
Okunma: 09 Mart 2023 15:09
Genç Timaş’ın çocuklara okumayı sevdireceğine kesinlikle inandığım Malamender Serisi’nin ilk kitabı Malamender bence büyük küçük herkesin ilgisini çekebilecek türde. Tuhaf Deniz Kasabası’nda geçen gizemli olaylar, kasaba sakinlerinin tuhaflığı, ana karakterlerin tatlılığı her şeyiyle harika bir kurguydu diyebilirim. Tuhaf Deniz Kasabası’nda bir otelde kayıp eşya sorumlusu olarak çalışan Herbert Limon bir gün işinin başındayken Violet Parma ile aniden karşılaşıyor. Violet’in anne ve babası ölmüş, yıllar önce bu kasabada bazı olaylar yaşanmış ve bunu çözmek için kasabaya gelmiş. Limon ile arkadaş oluyorlar ve bu gizemi çözmeye çalışıyorlar. Fakat keşke işleri kolay olsa… Violet’in babasının bildiği sırlar.. kasabaya arada sırada deniz çekilince gelen Malamender isimli canavar.. İyi adam görünümlü Yılanbalık.. o kadar çok mücadele etmeleri gereken şey var ki.. üstesinden gelebilecekler mi bakalım. Ben en en en çok bu kasabadaki kitapçıyı sevdim Bu bildiğiniz kitapçılardan değil, normalde bir kitapçıya gidersiniz ve alacağınız kitabı seçer kasada parasını öder çıkarsınız. Burada işler öyle yürümüyor. Deniz Maymunu’nun şapkasına para atıyorsunuz bu isterseniz bir milyon isterseniz bir kuruş olabilir, Deniz Maymunu hooop size bir reçete fırlatıyor. Bu reçeteye göre kitapçıda kitabınızı buluyorsunuz. Yani siz kitabı değil kitap sizi seçiyor mükemmmelll!! Ben ilk kitabı çok sevdim, devam kitaplarını da çok merak ediyorum. İlerleyen kitaplarda görüşürüz
Sisli Bir Kasaba, Kayıp İnsanlar ve Bir Deniz Efsanesi
2026 23. kitabı
Okunma: 11 Mart 2026 23:14
Malamander, ilk bakışta klasik bir çocuk macerası gibi görünüyor ama sayfalar ilerledikçe insanı içine çeken gizemli bir atmosfer kuruyor. Hikâye, deniz kıyısındaki Eerie-on-Sea kasabasında geçiyor. Kayıp eşyalar bürosunda çalışan Herbert Lemon ile yıllar önce anne babasını kaybetmiş Violet Parma’nın yolu kesişince işler bir anda değişiyor. Çünkü Violet’in anne babasının kayboluşunun ardında kasabada efsane hâline gelmiş “Malamander” adlı deniz canavarının olabileceği konuşuluyor. Kitabı okurken insan kendini biraz tuhaf, biraz da büyülü bir dünyanın içinde hissediyor. Kasabanın sisli sahilleri, eski otelleri ve herkesin bir şey saklıyormuş gibi davranması hikâyeyi oldukça sürükleyici yapıyor. Özellikle Herbert ve Violet’in birlikte ipuçlarını takip ettiği bölümler gerçekten merak uyandırıyor. Bir çocuk kitabı olmasına rağmen gizem duygusunu oldukça iyi kurmuş. En hoş taraflarından biri de kitabın mizahı. Karakterler bazen o kadar tuhaf davranıyor ki okurken gülümsememek zor oluyor. Aynı zamanda arkadaşlık, cesaret ve gerçeği arama gibi temaları da güzel bir şekilde işliyor. Bu yüzden yalnızca çocuklar için değil, macera ve gizem seven yetişkinler için de keyifli bir okuma olabilir. Kısacası Malamander, deniz kokusu, gizem ve macerayı bir araya getiren eğlenceli bir hikâye. Okurken “Acaba gerçekten böyle bir kasaba var mı?” diye düşünmeden edemiyorsunuz. Eğer biraz gizemli, biraz komik ve sürükleyici bir kitap arıyorsanız bu kitap sizi oldukça eğlendirebilir. Sisli Bir Kasaba, Kayıp İnsanlar ve Bir Deniz Efsanesi
2021 47. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2021 11:22
Fantastik türün öncülerinden olmaya aday @genctimas baskısı ile Malamander yorumu ile geldim. Nasıl zevk aldım okurken, su gibi aktı gitti kitap. Asla sıkmayan, ne oldu ne olacak diye diye kitabın
2021 2. kitabı
Malamander ve Gargantis, Genç Timaş'tan çıkan oldukça keyifli bir serinin ilk iki kitabı. Bir otelde kayıp eşya sorumlusu olan Herbie ve onun dediğim dedik arkadaşı Violet'in maceralarına konuk olduğumuz bu seri, bir anlamda Talihsiz Serüvenler Dizisi ve Nevermoor'un çocuğu gibi. Bir balıkçi kasabasında geçen hikâyenin havası, Talihsiz Serüvenler Dizisi'ne oldukça benzemekte. Tabii Malamander ve Gargantis'te olaylar mutlu sonla bitiyor. Seriyi Nevermoor'a benzetme sebebim ise karakterleri. Özellikle Vilolet bana Mor'un daha vurdumduymaz versiyonuymuş gibi geldi. Violet demişken, biri şu kızı halası mı teyzesi mi her kimse onun yanına geri göndersin yalvarırım ya. İki kitap boyunca sinirlerimi hoplattı. Yahu bir dur, düşün, bir plan yap... Herbie Violet'a nasıl katlanıyor aklım almıyor valla. Tam çok bilmiş komşu çocuğu ıy... Her ne kadar yarattığı hikâyeler biraz garip olsa da yazarı çok başarılı buldum. Hem dili oldukça keyifli hem de hikâyelerindeki tuhaflığı benimsemiş biri. Açıkçası serinin devamını okumak için sabırsızlanıyorum. Özellikle ikinci kitapta öğrendiğimiz olaylar beni oldukça heyecanlandırıyor.
2021 26. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2021 23:12
Kitap oldukça akıcı ve merak uyandırıcıydı. Kitap o kadar güzeldi ki zamanın nasıl bu kadar hızlı geçtiğini anlamadım ve kitabı tam 1 günde bitirdim. Ayrıca kitabımın yanında "Tuhaf Deniz Kasabası Haritası"nın posteri vardı. Yazar, gittiği yerleri anlatırken, ben de o posterden nereye gittiğine bakıyor, işaretliyordum. Kitabı okumanızı öneririm!
2021 50. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2021 23:12
Dünya tatlısı bir kitap 1 günde bitirdim çok akıcı ve her anından keyif alacağınız bir kitap olmuş dünyanın içine çok rahat girebiliyorsunuz sizi hiç zorlamıyor kitaptan beklenilen bütün istekleri karşılıyor çok tatlı bir dostluğa şahitlik ediyoruz, kötü adamlardan kaçıyoruz, gizemli olayları çözmeye çalışıyoruz ve korkunç bir yaratıkla karşılaşıyoruz içerisinde romantizm yok eğer beklentiniz buysa şimdiden söyliyeyim bana göre kitap 10/10 aldı
2022 7. kitabı
Malamander, üç kitaptan oluşan Tuhaf Deniz Kasabası serisinin ilk kitabı. Kitapta her şeyden biraz vardı dersek yanlış demiş olmayız sanırım. Fantastik, macera, gizem, polisiye, dostluk, fedakârlık, efsaneler... Kitapta olay örgüsü harika bir şekilde işlenmişti, size macerayı yaşatıyordu. İçerik olarak çok zengin bir kitaptı. Sonu havada bitmedi. Macera tamamlandı. Kitabın eksik bir yanı yoktu. Harikaydı! Diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Konusundan biraz söz edecek olursak; Tuhaf Deniz Kasabası'nda yüzyıllardır konuşulan bir efsaneye göre denizde yaşayan, adına Malamander dedikleri balık adama benzeyen bir canavar vardır. Malamander, ölen eşi için her sene yumurtluyor. Bu yumurtaya sahip olan insanın dilekleri gerçek oluyor. Ama henüz o yumurtaya sahip olan olmamıştır. 12 yıl önce sahilde kaybolan çiftin kızları Violet Parma, yıllar sonra Tuhaf Deniz Kasabasına gelir ve Büyük Nautilus Oteli'nde kayıp eşya sorumlusu olarak çalışan Herbert Limon'dan ailesini bulması için yardımcı olmasını ister ve macera böylelikle başlamış olur.
Macera

Thomas Henry TaylorYazar · 6 kitap
Thomas Henry Taylor İngiliz çocuk yazarı ve illüstratördür. Anglia Ruskin Üniversitesi'nde okudu. Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın ilk baskısı için kapak resmini çizdi.