Malamender serisinin son çıkan kitabı Festergrimm’i de okudum ve bitti.
O kadar güzel bir seri okudum ki… O kadar beğendim ki bu seriyi anlatamam.
Tuhaf Deniz Kasabası’nın iki ana karakteri: Büyük
Herkese merhabalar,
Tuhaf Deniz Kasabası serisi içinde en sevdiğim kitap olmuş olabilir. Diğer kitaplara göre ayrı bir vibe veriyordu- balmumu heykelleri, robotlar, korkunç efsaneler...
Gizem, macera her şey vardı bence mutlaka geç olmadan bu seriye başlayın. 5.kitap MERMUDASA yı sabırsızlıkla bekliyorumm
Özet.
Büyük Nautilus Oteli’nin Kayıp Eşya Koruyucusu Herbie ve korkusuz arkadaşı Violet, şu ana dek Tuhaf Deniz Kasabası’nın pek çok sırrını ortaya çıkarmıştır: Dalgaların altında gizlenen, sahillere vuran ve kilitli kapıların ardında yatan sırlar. Zeki ve acımasız düşmanları Sebastian Yılanbalık, kasabanın soğuk ve fırtınalı bir gününde ölümden dönmüşçesine ortaya çıkıp uzun süredir kapalı olan balmumu müzesini açma planlarını anlattığında, maceraperest ikili onun kötü niyetlerinden şüphelenir. Araştırmaları onları kasabanın sırlarla dolu efsanevi geçmişine götürdüğünde, haklı olduklarını anlarlar. Sebastian Yılanbalık, anahtarının Herbie’de olduğunu inandığı bu sırrı ortaya çıkarmak için her şeyi göze almıştır.
Bu serinin yeni kitabı gelmişşşş.Ben durur muyum hayırrr.Bence bu kitaptaki efsane de çok güzeldi okurken hiç sıkılmadım. Şu Yılanbalık belası yine vardı tabii ki de.Bu serinin en sevdiğim kitabı değildi ama yine de çok güzel bir kitaptı tavsiye ederimm.Sonraki kitabı çok merak ediyorum
Yorumsuz . Film çıksada izlesek gerçekdenok güzel bir seri. Serinin bitmesine 1 kala hem merakla son kitabı okumak isterken hemde hemen okuyup bitirmesem mi diye düşünüyorum .
Sevgili Bay Festergrimm in robotunun hikayesi ve Herbie ile Vi nin harika bir macerasıydı …
FestergrimmThomas Henry Taylor · Genç Timaş Yayınları · 2024706 okunma
Merhaba arkadaşlar. Festergrimm fantastik macera tarzı. iki macera perestkötü bir adamı durdurmaya çalışır . Şahsen 300 sayfalık kitabı güzel olduğu için 4 günde bitirdim.
Efsaneleri ile ünlü Tuhaf Deniz Kasabasında Violet ve Herbie yine bir efsanenin ardına düşer . Kasabaya dönen Sebastian Yılanbalık 'in açmaya çalıştığı Balmumu Muzesinin ardında bir sır olduğunu düşünürler ve araştırmaya başlarlar. Araştırmaları sonucu Festergrimm efsanesine ulaşırlar. Efsaneye göre Balmumu Muzesinin altında devasa büyüklükte efsane bir mekanik canavar yatmaktadır. Bu canavar uyandığı takdirde kasaba yerle bir olacaktır.
Efsanelerin daima kontrolden çıkıp kendi başına yaşamaya devam ettiği Tuhaf Deniz Kasabasında yeni bir efsane FESTERGRİMM ile bolca heyecan, gizem ve gerilim dolu bir okuma sizi bekliyor.
Okuyun derim.
Zeki ve acımasız düşmanları Sebastian Yılanbalık, kasabanın soğuk ve fırtınalı bir gününde ortaya çıkıp uzun süredir kapalı olan balmumu müzesini açma planlarını anlattığında, ikili onun bu niyetinden şüphe eder. Araştırmaları onları kasabanın sırlarla dolu efsanevi geçmişine götürdüğünde, haklı olduklarını anlarlar. Sebastian Yılanbalık, anahtarın Herbie’de olduğunu inandığı bir sırrı ortaya çıkarmak için her şeyi göze almıştır. Ölümden dönen ezeli baş düşman… Ürkütücü efsaneler… Hareket eden balmumu heykelleri… Ve kasabayı kasıp kavuran devasa bir robot…
Son derece heyecanlı ve aksiyon bir kitap. Serinin devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Herkese tavsiye ederim.
FestergrimmThomas Henry Taylor · Genç Timaş Yayınları · 2024706 okunma
Kitap benim en sevdiğim serilerden birinin 4. kitabı. Aralık 2022'de çıkmıştı fakat okumak yeni nasip oldu. Kitap serinin diğer kitapları gibi MÜ-KEM-MEL! Kitabın konusunu merak ediyorsanız aşağıya bıraktım :))
Kitapta bizi bekleyen yeni maceraya dönecek olursak, kitabın kapağında gördüğünüz robot Festergrimm’in temelini oluşturuyor. Maceracı ikilimiz, serinin bu kitabında saat ustası Ludo Festergrimm tarafından yapılan devasa mekanik robot’un yanlış ellere geçmesini engellemeye çalışacak. Yanlış ellerden kastımız tabii ki de Sebastian Yılanbalık. Herbie ve Violet Yılanbalık’ın kapalı olan balmumu müzesini açtırma sebebinin bu efsanevi robota ulaşmak olduğunu fark ettiğinde tabii ki de onu durdurmaya çalışıyorlar.
Mükemmel bir serinin mükemmel kitabı...
4. kitabı. Konusunu çok beğendim. Kurgusu mükemmeldi. Herbie ve Violetin yeni macerası. Dev robotlar... Bal mumu heykelleri... Oldukça garip ama akıcıydı.Mutlaka okuyun derim.
FestergrimmThomas Henry Taylor · Genç Timaş Yayınları · 2024706 okunma
Malamander serisinin dördüncü kitabı...
Bizim iki kafadar Herbie ve Violet yine olayların merkezinde. Sebastian Yılanbalık istemediğin ot burnunda biter hesabı yine ortaya çıkar ve kasabayla bizimkileri mahvetmek için planlarını devreye sokar.
Serinin sonuna yaklaştık. O sebeple yavaş yavaş sırların ortaya çıkması hoşuma gitti. Artık son kitapta Herbie ve Violet'in kasaba ile ilgisinin ortaya çıkacak olmasının merakı ile yakın zamanda onu da okumayı planlıyorum.
Fantastik macera türünde okuyabileceğiniz en iyi seri olduğunu iddia ediyorum ve film serisi halinin çıkacağı umudunu içimde taşıyorum.
Not: Thomas Tyler'in Yılanbalık'a Türk lokumu fırlatma sahnesi çok iyiydi :D Bununla bana göre Türk okuyucularına sizin farkındayım mesajı vermesi çok tatlıydı :)
FestergrimmThomas Henry Taylor · Genç Timaş Yayınları · 2024706 okunma
Thomas Henry Taylor İngiliz çocuk yazarı ve illüstratördür. Anglia Ruskin Üniversitesi'nde okudu. Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın ilk baskısı için kapak resmini çizdi.