Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 13 Mayıs 2022 17:04 Öncelikle ben kitabı beğendim. Fakat eğer ki sizi gerim gerim gerecek tüyler ürpertici bir kitap arıyorsanız bunu okumanızı önermem. Daha çok entrikalarla dolu bir kitap okumak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir kurgu olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kadınların yaşadıkları olaylar üzerinden güzel mesajlar vardı kitapta. Beni kitapta en geren kısımlar da zaten bu kısımlardı. Özellikle jules karakterinin geçmişini okurken baya kötü oldum.
Kitabın fazla karışık olduğuna dair yorumlar duymuştum çünkü yaklaşık 10 ayrı kişinin gözünden okuyoruz kitabı. Ben şahsen zorlanmadım ve bu durum beni rahatsız etmedi. Hatta bence yazarı bu konuda tebrik etmek lazım. Konu akışını bozmadan bu kadar fazla karakterin gözünden yazmak kolay bir şey değil ve çok rastlanan bir durum da olmadığı için diğer cinayet dedektiflik temalı kitaplardan ayrılan bu kısmı hoşuma gitti açıkçası.
Sonu hakkında konuşmak gerekirse bence devam ettirilebilir bir son olmuş ama beğenmediğimi söyleyemem sadece daha vurucu yapılabilirdi bence.
Bu kısımdan sonrası spoiler kitabı okumayanlar devam etmesin lütfen.
Patrick karakterinin zaten nell olmasa bile birini öldürmüş olması ilk onu gördüğümüz andan beri şaşırılacak bir şey değildi bence. Gerçekten iğrendiğim bir karakter kendisi. Gelini helen ve kendisinin nell i öldürdüğünü düşündüm kitabın çoook büyük bir kısmı boyunca. Fakat işin aslı tam olarak öyle değilmiş. Oğlunun da kendi gibi bir katil olması ve aslında bunun arkasında yatan psikolojik travmalar falan derken bence Patrick nell i uçurumdan atmasa dahi oğlu ile beraber nell in katilidir diye düşünüyorum. Ayrıca kendi oğlunun da ruhunu öldürmüş kendisi.
Sean kitabın başlarından beri sevdiğim ama kesinlikle bir şey sakladığına da çok emin olduğum bir karakterdi. Kendisinin hikayemizdeki dedektiflerden biri olması ve kendi işlediği cinayeti soruşturması güzel işlenmiş diyebilirim.
Sean dan kitabın ilk 100 sayfasında daha tek bir şey yüzünden şüphelenmiştim. Nell Abbott cinayetinine çok kaynak harcanmasının istenmediğini bu davanın yöneticiler tarafından mı ne erkenden kapanmasını istediğini bildirdiği bir kısım vardı. Sonrasında bu konunun pek üzerinde durulmadı ama ben o kısmı okurken bunu aklıma yazmıştım. Bilmiyorum yazar bunu bilerek mi yapmıştır ama. Jules ile arabada olan sahnelerinde de lena ya karşı davranışlarıyla da nell ile bir ilişkisi olduğunu çok belli etmişti zaten.
Kitabın sonunda bunu Sean ın ağzından okuyarak öğreniyoruz ve yakalanmıyor yani kimse cinayetin aslını öğrenemiyor. Yani bence birkaç sayfa daha yazılsaydı karakterlerin Sean ın katil olmasına tepkilerini görseydik, cezasını çekseydi daha iyi olurdu belki ama yine de fena bir son değildi diyeyim. Sanırım diyeceğim her şey bu kadar. ️