2022 10. kitabı
Korku ezeli bir düşman olduğu kadar elimizdekilerin kıymetini bilmemiz gerektiğini gösteren bir dost rolü de oynar. "Korku" Stefan Zweig'in okuduğum ilk kitabıydı ve beni oldukça etkiledi diyebilirim. Bir kere psikolojiyi anlatım tarzı harika, hiç sıkmıyor tam aksine kendinizi ana karakter yerine koyup aynı psikolojik buhranın içine hapsolmuş ve aynı ruhsal çalkantıları yaşarken buluyorsunuz. Aynı endişeyi çekiyor aynı iç sıkışmasını, aynı boğaz acısını hissediyorsunuz. Korku aynı zamanda kadının değişiminde çok önemli rol oynamış ve algısını, etrafındaki gerçeklikleri kavrama yetisini arttırmış ; kendi çevresinde yaşananların farkına varmasını, kocasının ve çocuklarının hayatlarını, karakterlerini, kişiliklerini hatta değerlerini farketmesini sağlamış. Aynı zamanda kitap güvenin ve sevginin ne kadar önemli olduğunu da hissettiriyor. "Adam aldatmış olsaydı kadın onu kazanmayı dener miydi?" sorusu sorgulanması gereken bir soruydu. Ayrıca Stefan Zweig'in yazardan çok bir psikolog olduğunu düşünmeme sebep oldu diyebilirim.
Korku
KorkuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2022124,8bin okunma