2022 46. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2022 03:44
“Sevgi zayıflıktır, sömürülmeye müsait bir kusurdur.” Fantastik roman tutkunları, toplanın! Yunan mitolojisi üzerine ustaca inşa edilmiş bir dünyada geçen romantizm, büyü, mitoloji ve savaş unsurlarının muhteşem karışımı olmaya aday bir roman ile geldim karşınıza. Amanda Bouceth’in kaleminden, romantik fantastik türündeki “Ateşin Vaadi” ile. İşkence dolu geçmişini ardında bırakan ve bir sirkte kâhinlik yaparak gözler önünde saklanmayı tercih eden Cat Fisa; Tanrıların ona biçtiği kaderden ve tehlikelerden uzakta son derece mutluydu. Ta ki büyüden yoksun güneyden gelen savaş lordu Griffin ortaya çıkıp da bildiği tek aileden onu zorla koparana kadar. Beta Sinta olan Griffin, Cat’in bir kralseçen olduğunun farkındaydı. Yalanları doğrulardan ayırabilen bu kadını yeni fethettiği ülkesi için güçlü bir silah olarak yanında istiyordu. Cat kimsenin oyununda piyon olmamaya kararlıydı, Griffin ise krallığını korumaya. Birinin kaderinde yıkmak, diğerininkinde inşa etmek vardı. Tüm diyarın kaderi ise anlaşmazlıkları arkalarında bırakıp ufukta görünen savaşta sırt sırta verebilmelerine bağlıydı... Yazar daha ilk kitabıyla radarıma girmeyi başardı. Üç kitaplık “Kralseçen Günlükleri” serinin ilk kitabıyla muhteşem bir giriş okuyoruz. Detaylı dünya inşası ve politik entrikalar, kitabın merkezindeki aşk hikâyesini destekliyor. Erkek karakteri de kadın karakteri de çok iyi kurgulanmış. Griffin’in ekibinde; Kato, Flynn ve Carven var. Tabii bu gruba aniden Cat de dahil oluyor. Bu beşli hayatımda okuduğum en iyi beşli olabilir. İmalı laf sokmalar, atışmalar ve dostlukları muhteşemdi. Epeydir ikili diyaloglar okurken bu kadar eğlenmemiştim. Cat’in saygısız, utangaç ama neşeli bakış açısıyla aktardığı macera dolu bir hikâyeye atılmak çok zevkliydi. Yetişkin sahneleri de dozundaydı. Sözün özü; politik oyunlara, maceraya ve ejderhalara bayılanları paratoner gibi kendine çekecek bir fantastik roman okumak istiyorsanız bu romanı kaçırmayın. Kitapla kalın, hoşça kalın.
Ateşin VaadiAmanda Bouchet · Yabancı Yayınları · 20221,325 okunma