2022 48. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2022 23:26
Dünyanın en uzun yaşayanları neden Japonya’nın Okinawa şehrinde? Ve neden bu şehirde daha az kalp ve daha az kronik hastalıklar var ? Yazarlarımız bu şehre gidiyorlar ve bu uzun ömürlü insanları yerinde gözlemliyorlar . İşte farklı yaptıklarını düşündüğüm birkaç nokta : - Herkesin bir uğraşı , bir hayat hedefi var . Emeklilik kavramları yok . Çalışmak ölene kadar . -Dinimizin öğretisi gibi midelerini tıka basa doldurmayıp sofradan kalkıyorlar . -Tabakları küçük , öğünleri çeşitli , beslenmeleri sebze ağırlıklı . -30 dakikadan fazla bir koltukta oturmuyorlar . Çünkü çok oturmak yaşlandırır düşüncesindeler . -Herkesin arkadaş grubu ve hobisi var . -Evet uğraşları hep var ama telaşları yok . -Herkesin evinin önünde bahçesi var . -Küçük büyük herkes oyun oynamayı seviyor . - Çevresindekilerle hep iletişim halindeler ve tanısın tanımasın herkese selam verip gülümsüyorlar . -ve bol bol şükrediyorlar . Okuması keyifli ve kolay ; bazı maddeleri ise gerçekleştirmesi zor olan kitabı bir çırpıda okudum bitti . Bana göre kitaptan çıkaracağımız sonuç yukardakiler .Kütüphanede ya da arkadaşlarda görürseniz alınıp okunabilir . İyi okumalar .
IkigaiFrancesc Miralles · Penguin Books · 201723,9bin okunma