Kitabı okurken hiç sıkılmadım, çok akıcı, rahatlatıcı ve bilgi yüklüydü bu nedenle okurken çok keyif aldım. Kitap yaşama amacınızı bulmanız, uzun ve dinç yaşam sürmeniz icin bilimsel makalelerden alınmış bilgiler içeriyor ve birebir insanlarla röportajlarla desteklenerek fayda sağlamak amaciyla yazilmis harika kaliteli bir kitap.
“Su anda bir tek bu an var ve bir daha gelmeyecek”
Bu kitabı sevdiğim bir arkadaşım ile beraber sesli okumuştuk. Her sayfada ne demek istedi diye tartışmış kendi fikirlerimizi öne sürmüştük. Ancak vakit bulabildim inceleme yazmaya. Dili sade, günlük, akıcı ve anlaşılır. Beni şu yönden sıkmadı. Zaten bildiğimiz ve uygulamakta ayak dirediğimiz şeyleri muazzam bir sanat gibi önümüze edebi dille uzun uzun ve detaylı ülke insanları örnekleriyle verince bize farklı imiş gibi gelebilir. Özetle. Stresten uzak bir yaşam istiyor isen beslenmene dikkat et hareket et bol sebze ye ve mümkünse insanlar ile ilişkilerine dikkat et. Alışkanlık edinmek istiyor isen bunu yapan kişilerle birlikte olarak kolay uyum sağlar ve hedefe ulaşırsın. Benim hep uyguladığım bir şeyi güzel anlatmış. Az yersen daha hızlı daha akılcı daha doğru ve daha berrak düşünürsün. Tıka basa doymuş bir zihin üretemez. Üretmeye yer bırakmıyorsun çünkü. Vücut sindirime vakit harcadıkça hantallaşıyor. Öte taraftan yine çok sevdiğim görüş. Eğer hayatta meşguliyet edinirsen de stresten uzak kalırsın buna kısmen katılsam da "kendi işi ile meşgul olan insanlar" ın daha başarılı ve daha mutlu olduklarına şahidim. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum ne kadar başarılı olur isen artık. Kitapta Japonların sosyal hayatta nasıl bir düzen oturttuklarını görüp haset ettim bolca ki bunları zaten onların kültürünü okuyanlar bilir. Yine kitapta alıntılar araştırma sonuçları ve bol bilimsel terminoloji var açıklamaları ile birlikte, fakat anlaşılır.
Özetle "yaşamak için sebep bul" ..yani eğer yaşamayı seviyor isen. Mutlu olmak istiyor isen. Günümüz "depresyon" toplumu malesef. İkigai'yi başaranlara ödül verseler keşke. Şu da bir gerçek ki herkesin kendisine özel "ikigai" si var.
Yine de okurken sıkılmadım. Yarım bırakmak istemedim. Zevkli. Tavsiye ediyorum.
Kişisel gelişim uzak olduğum, sevmediğim bir alan. İyi yaşamak için çok fazla formül, özdeyiş vs var ve bu canımı sıkmaktan öteye gitmiyor
Az ye, doymadan kalk
Hareket et
Anı yaşa
Sevdiğin işi yap
Mutlu olmayı bekleme, bunu sağlayacak girişimlerde bulun
Kendini sevmekle başla
Olumlu ol
Stoacılar gibi düşün; elinden geldiğince mutlu ol, olamazsan bu iş seni aşıyorsa kabullen. Her şey geçici tadını çıkar. Endişe iyi bir şey değil. Kaçamayacağın şeyden endişelenmekten vazgeç
Doğa ile bağlı ol. Parçasıyız zira.
Tutkunuzu bulun ve onu takip edin.
Logoterapinin mantığını düşünün, anlamlı gelen bir şey/şeyler yapın. Başka türlü mutluluğu bulamazsınız!
İkigaini (Hayat tutkunu) bul ve onu takip et. Günlerimize anlam katan eşsiz bir yetenek ve en iyi yönümüzü sonuna kadar paylaşmaya götüren bir şey var….
Okurken keyif aldığım nasıl bittiğini anlamadığım aşırı güzel bir kitaptı benim için. Sürükleyici, merak uyandırıcı ve okurken sizi olumlu yönde düşündüren harika bir kitap. Kitabın konusuna gelecek olursak Japon kültürünü, onların uzun ve mutlu yaşama sırlarını, bilimsel kanıtlarla ve röportajlar ile bizlere sunmuştur. Hepimizin Ikigai'si farklıdır. Hepimiz yaşama amacınızı bulmayı, uzun ve dinç yaşamayı isteriz. O yüzden kendi Ikigai'mizi bularak kendimize bir amaç edinmeliyiz. Kendi Ikigai'nizi bulmak için mutlaka okumalısınız.
Hayatımın ellerimden kayıp gittiğini sandığım, kendimi dünyaya tamamen kapattığım bir dönemde en yakınım tarafından bana hediye edilen bir kitap. Benim için bu kitap bakış açımı son derece değiştiren, duygularımı kontrol etmemi sağlayan, hayata yeni ve güzel bir pencereden bakmayı öğreten bir kitap. Dünyanın, yaşamın, mutluluğun ve mutsuzluğun, acının bizim içimizde olduğunu görebilmek her şeyi değiştirmeye yeter. Bunu görmemi sağladığı için minnettarım.
Ikigai, Japonların uzun, sağlıklı ve tatmin edici yaşamlarının sırrını araştıran bir kitaptır. Yazarlar, Okinawa gibi Japonya’nın en uzun ömürlü bölgelerine seyahat ettiler ve bu bölgelerdeki insanların neden bu kadar uzun ve mutlu yaşadıklarını anlamaya çalıştılar.
Kitap, ikigai kavramını, yani “yaşama nedenini” veya “yaşam amacını” keşfediyor. Yazarlara göre, ikigai, kişinin neyi sevdiği, ne için iyi olduğu, dünyanın neye ihtiyacı olduğu ve ne için ücret alabileceği arasındaki kesişim noktasında bulunur
Ikigai, uzun ve tatmin edici bir yaşam sürmenin yollarını keşfetmek isteyen okuyucular için ilham verici ve bilgilendirici bir kitaptır. Kitap, ikigai kavramını açıklıyor, Japonların uzun ömür ve mutluluk sırlarını inceliyor ve okuyucuların kendi yaşam amaçlarını bulmalarına yardımcı olacak pratik öneriler sunuyor.
Kişisel gelişimin popüler kitaplarından olan İkigai'yi sonunda ben de okudum.
Kitapla ilgili uçarı beklentim bana hayatımın İkigai'sini bulmakta yardımcı olacağını düşünmemdi. Tabiki kitabın böyle bir vaadi yok sadece İkigai'nin ne olduğu, bunu hayatına entegre etmiş insanların nasıl huzur ve denge içinde yaşayabildiğini anlatan güzel bir kitaptı. Şaşırdığım bir nokta şu oldu, kitabın daha derinlikli olacağını bekliyordum ama anlatılan pek çok şey özet konu başlıkları halindeydi. Tabi kişisel gelişim alanında az biraz okuma geçmişiniz varsa referans verilen pek çok kaynağa kulak aşinalığınız olacağını düşünüyorum. Kitap da bu minvalde derine inmek isteyen okurlara pratik başlıklar ve referanslar sunarak kendi yolunuzu bulmanız için size kolaylık sağlamış oluyor. Özet niteliğinde güzel bir yol haritası diyebilirim bu kitap için. Benim için bu kitabın en büyük kazanımı şu oldu; "Hayatının amacı hayatının amacını bulmak olabilir." Herkese keyifli okumalar.
“Yaşam Amacını Keşfet!” sloganıyla düzenlenen İkigai Atölyesi, Kasım ayı boyunca Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır ve Adana’ya özel online seminerlerle sizlerle buluşuyor!
Japonların uzun ve anlamlı yaşam sırrı “İkigai” ile kendi varoluş nedeninizi keşfetmeye hazır mısınız?
Bu atölyede; tutkularınızı, becerilerinizi, dünyaya katkınızı ve yaşam amacınızı birleştirerek içsel dengeye ulaşmanın yollarını keşfedeceksiniz.
Ücretsiz Seminer
Sınırlı Kontenjan
Kasım Ayı Boyunca
Başvuru ve detaylı bilgi için:
forms.gle/uHM98DaBAcZXeQMk9bilisselfarkindalikatolyesi.org
Başvurularınızı bekliyoruz!
Haydi, kendinizle yeniden tanışma yolculuğunu birlikte başlatalım
Kitap çok akıcı ve ilgi çekiciydi.kısa sürede bitirdim.
Kitapta ikigaisi olan herkesin sahip olduğu tek ortak nokta tutkularını takip etmenin öneminden ve ani yaşamaktan söz ediyor.
"Kontrolümüzün ötesindeki şeyler için endişelenmek hiç bir şey kazandırmaz. Değiştirebileceğimiz ve değiştiremeyeceğimiz şeylerle ilgili net bir algımız olmalı. Böylece olumsuz duygulara teslim olmamak için direnebiliriz."
1968 Barcelona doğumlu Francesc Miralles Alman Dili ve Edebiyatı mezunudur. Yayınevlerinde editör olarak çalışmış olan yazar, Franz Kafka ve Hermann Hesse’ye ithaf ettiği birkaç makaleden sonra roman yazmaya karar vermiştir. Yetişkin ve gençlere yönelik yazdığı romanlarının çoğu çok satanlar listesine girmiş ve çeşitli edebiyat ödüllerine layık görülmüştür. Kalp Hapishanesi başta olmak üzere yetişkinlere yönelik romanları birçok ülkede yayınlanmıştır. Miralles Álex Rovira’yla birlikte Einstein’in Son Sırrı ve Mutluluk Labirenti kitaplarını yazmıştır. Yazarın yoğunlaştığı bir diğer alan da kişisel gelişim, rehberlik ve spiritüel edebiyattır. Miralles bu alanlarda birçok kitap yazmış, Kalp Hapishanesi kitabı ülkemizde Pena Yayınları tarafından yayımlanmıştır.Ayrıca Care Santos ile ve Alex Rovira ile yazdığı kitaplar bulunmaktadır.