Spoiler!!!
2022 39. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2022 10:08
Kitabı bitirmeme rağmen kesinlikle bir kere daha okuyacağım. Arkadaşlar kitap o kadar ustalıkla yazılmış ki ilk okumanızda hiçbir şey anlamıyorsunuz çünkü kitap tam olarak bunun için yazılmış. Kitabı ilk okumaya başladığımda daha başlardayken bu kesin katildir dedim doktora. Çünkü daha kurbanın yeğeni , amcamı 9.45 de gördüm, ifadesini vermemişti. Bu ifadeden sonra Agatha klasik romanlarına dönerek tamamen gizli bir soruşturma yazmaya başladı dedim. Sonuna doğru ufak bi şüphe duysam da yine de yok canım katil olamaz o kadar şey yaptı katili bulmak için dedim. Hatta son bölümün başlığını bile Poirot'un hatasını açıkladığı bölüm sandım. Bu yüzden gerçekten çok şaşırarak okudum son kısmını. Son sözde de denildiği gibi Agatha o kadar ustaca yazmış ki bu kitabı okuyucu sürekli katili fark ediyor (çünkü Agatha bunu istiyor) ancak her seferinde değişik bir yolla bu düşünceden sıyırıyor sizi. Bu aslında bence tehlikeli bir yol ancak hem kitabın temposu için gerekli hem de Agatha o kadar ustaca kelimeler seçmiş ki resmen tehlike ile akıcılık arasındaki ince çizgide gitmiş. (Bence bu Agatha'nın ne kadar usta bi yazar olduğunu gösteriyor.)
Roger Ackroyd CinayetiAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20245,6bin okunma