Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 09 Temmuz 2022 13:41 Hiroşima..
Ve atom bombası...
Bu iki kelimeyi duyduğumuzda hepimizin içinde farklı farklı duygular boy gösterir. Ama bu duyguların hepsinin ortak bir özelliği var belki de. Hepsi olumsuz, hepsi acı ve keder dolu.
Adından etkilenerek okumak istediğim bu kitap, Ichiro, Keiko ve Hiro adlı çocukların atom bombası atıldıktan sonra yıllar boyu yaşadıkları şeyleri tüm açıklığıyla anlatıyor. Sayfalarda olayların akışına göre yazılan şiirler de mevcut.
Her bir sayfasını çevirirken duyduğum öfke, üzüntü, acı katlanarak arttı. Ve düşündüm.
Tarihte ders almamız gereken ne kadar çok olay var. Unutmamamız gereken.. Ama bir o kadar da umursamadığımız. HALA. Boş amaçlar uğruna insanların öldüğü, öldürüldüğü.. Yarın bir gün bir savaş çıksa, hiç düşünmeden bir şehre yine atom bombası atabilecek ne kadar çok ülke, insan, yönetici var. Kocaman bir "Yazık."
Ve içimden şunu geçirdim. Keşke sihirli bir değneğim olsa ve savaş görmüş, savaş yaşamış ülkelerin özellikle çocuklar olmak üzere tüm insanlarının yüreklerini iyileştirebilsem. Keşke.
Son olarak spoiler gibi olmasın amaaa, hikayenin sonunun mutluya bağlanması içimi bir parça rahatlattı diyebilirim. Okuyun, okutturun :)