·392 syf.··Beğendi
···Okunma: 13 Temmuz 2022 00:39 Eşi ölünce boşluğa düşmüş, aşk isteyen bir adam... Annesinden nefret eden, babası öldükten sonra baba şefkati ve zenginlik arayan bir kadın... İhtirasları içinde kaybolan şımarık, eğlence düşkünü delikanlı. Bütün bunların yanında annesini kaybetmiş, babasını ve kardeşini çok seven masum bir genç kız.
Bu tehlikeli çemberin ortasında kalan Nihal yapılan hatalı evliliğin kurbanı oluyor. Diğerlerinin tercihlerinin ceremesini Nihal çekiyor. Bana göre eserin asıl karakteri de Nihal. Adnan Bey, Bihter, Behlül önemli karakterler tabi ama bana en çok Nihal'in hissettikleri dokundu.
Bu karakterlere bir açıdan bakınca hepsi suçlu. Başka bir açıdan bakınca hepsi masum. Halid Ziya usta kalemiyle olayları aktarırken biz okuyucular bunları sorguluyoruz.
Kitabın dili ağır. Yazar sonradan sadeleştirmiş ama yine de ağır. İş Bankası baskısı günümüz Türkçesiyle basılmış. Sözcük tercihlerini beğendim. Dipnotlar ile açıklamalar yapılmış. Hem günümüze uymuş hem de o eski havayı alıyoruz.
Malum popüler dizisine herkes az çok aşina. Bu dizi kitabın değişik bir versiyonu. 1975 yapımı TRT dizisi ise kitapla paralel gidiyor. Eğer eserin ete kemiğe bürünmüş halini merak ediyorsanız bunu izlemelisiniz.
Keyifli okumalar diliyorum.