Sağlam bir bürokrasi eleştirisi!
2022 18. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2022 11:55
Sonunda Aziz Nesin ile tanıştık ve bu tanışıklığa bu kitapla başlamaktan epey memnunum. Kitap, "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz"ı roman haline gelmesini sağlayan sürecin anlatıldığı Meral Çelen'in önsözü ile başlıyor. Önsözün sonlarına doğru kitabımızın ana karakteri olan Yaşar Yaşamaz'ın ağzından şöyle bir soru yöneltiliyor okuyuculara, izleyicilere ve dinleyicilere: "Ünümün bu kadar yaygınlaşmasına, beni bu kadar sevmenize ilk zamanlar akıl erdiremiyordum ama şimdi biliyorum artık... Nasıl hepimizde biraz Don Kişot'luk varsa, demek biraz da Yaşar Yaşamaz'lık varmış... Başıma gelenler yabancınız olsaydı; sever miydiniz beni, arar mıydınız?” Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, bir dönem epeyce ilgi görmüş, farklı şekillerde hayat bulmuş. Herkes gerçekten kendinde biraz da olsa Yaşar Yaşamaz'lık bulmuş sanırsam. Yaşar'ın nüfus kağıdı alamıyor olmasıyla şekillenen olaylar dizisini okuyoruz bu kitapta. Yaşar'la beraber devlet dairelerinde koşuşturuyoruz. Bazen de hikayesini onun ağzından dinleyen koğuş arkadaşlarından biri oluyoruz. Benim için okuması oldukça keyifli bir kitaptı, tereddütsüz alıp okumanızı tavsiye ederim. Eleştiri kısmına çok girmeyeceğim, zira siz okudukça anlayacaksınızdır zaten :)
Mizah
Yaşar Ne Yaşar Ne YaşamazAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 200816,2bin okunma