İlk inceleme minnak spoiler
2022 18. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2022 20:41
Selamın aleyküm Nazan Bekiroğlu'nun okuduğum 2. eseri oldu. Yine kalemindeki o etnik ve mütevazi havayı hissettim, mest oldum. Bir insan bu kadar mı kalbe dokunur. Eğer benim gibi etnik, otantik, romantik:) ve kalbe dokunan eserler okumayı seviyorsanız kaçırmayın. Tabi Nazan Bekiroğlu'nun bu kendine has anlatımını sevmeyenlerde olabilir. Kendisi edebiyat profesörü olduğu için kelimelerle çok iyi oynuyor. Ama genel olarak kültürümüzü yer yer nakş etmesi ister istemez öze dönüş sağlıyor ve kendini okutuyor. Mimoza Çiceği'ni okurken sanki yazarla sohbet ediyormuşum, istersem sohbete dahil olabirlimişim gibi hissettim. Yani beni etkileyen yazarın üslubu oldu genel olarak. Yoksa çok bilmediğimiz şeyler değil yazdıkları sadece onun penceresinden bakmak çok keyifli. Hatta bir ara kafamı kitaptan kaldırıp "Bir kitap olsam beni Nazan Bekiroğlu yazsın isterdim" dedim. Aynen öyle. Çok kitap okudum. Çoğu yazarı tanıma fırsatım yalnızca kitaplar üzerinden oldu. Daha çok tanımaya çalışmak diyebiliriz buna. Ama Nazan Bekiroğlu üslup olarak beni feth etti. Bu konuda kendisine müteşekkirim. Eser 4 bölümden oluşuyor. Her bölümde yaklaşık 10-12 deneme mevcut. Denemeler de en fazla 2,5- 3 sayfa ortalamasında. Hepsi farklı konularda ama gizli bir bağlantı var gibi. Çoğunda alt metinlerde yazarın başrolde olduğu hissetirilmiş. Ben ilk iki bölümden çok keyif aldım. Ama üçüncü bölümdeki bazı konular benim pek ilgimi çekmedi. Fotoğrafçılaradan ve bazı Orta-Doğu ülkelerinden bahsediyordu. Ama benim garezim ne o ülkelere ne de fotoğrafçılara sadece ilgimi çekmiyor. Üçüncü bölümde kalsik eser denilince akla gelecek bazı isimlerin müzelerini inceliyor yazar. Bu kısımdan sonra başlıyor dediğim ilgimi celp etmeyen denemeler. Bu kısımda bazı sayfaları atladım maalesef . Ama son bölümde yine aynı sevdiğim etnik havayı ve anlatım şeklini yakaladım , severek bitirdim. Keyifli okumalar. semanur
1K
Mimoza SürgünüNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 20203,117 okunma