···Okunma: 13 Temmuz 2022 21:57 Tek kelime ile bu kitap beni sersemletti.
Bu seriyi bir çok yerde tavsiye edilirken gördüm. Öncelikle biraz yorumlara baktım ve bir şey dikkatimi çekti. Kitap ya inanılmaz beğenilmiş ya da bitirilemeyecek kadar beğenilmemişti. Bu zıtlık seriyi almama ve okumama vesile oldu. Çünkü ben hangi tarafta olacağımı merak ettim.
İlk olarak söylemeliyim ki bu kitap kesinlikle kolay okunup anlaşılacak bir kitap değil. Kitabı okumayı öğrenmek gerekiyor daha doğrusu yazarın diline adapte olmak , evrenine girmek gerekiyor.
Çoğu okuduğumuz kitaplardaki gibi olay örgüsü, belirgin bir konusu yok. Otobiyografik bir roman. Yazarın küçüklüğünden başlıyor ilk kitap. Yazarda benim çözümlediğim son derece baskın bir sahip olma arzusu var. Daha ilk sayfalarda anlattığı iyi geceler öpücüğünde annesine sahip olmak istediğini görüyoruz.
Yazarın kendisine idol olarak gördüğü Mösyö Swann, sanki onun duygularının bir kopyası. Swann’ın Odette’e karşı sahip olma arzusundan bunu anlayabiliyoruz. Tüm bu duygu durumlarını, ruh tahlillerini yazar o kadar edebi bir şekilde anlatmış ki yarım sayfayı okuyup ne okudum şimdi diyebilirsiniz. Hayata dair o kadar güzel cümleleri var ki altını çizmekten kendimi alamadım. Her insan biraz da olsa bulabilir kendini bu kitapta..
Son olarak kitap hakkında şunu söyleceğim yazar bir dahi ve farkını ortaya koymuş kendinize bir iyilik yapın ve bu seriyi okuyun, iyi ki okumuşum dersiniz umarım:)
Kitabı yarım bırakanları da çok iyi anlıyorum. Çünkü bende çok zor okudum ama bu yüzme öğrenirken ya da bisiklet sürerken zorlanmaya benziyor. Biraz öğrenince okuma zevkini yaşayacaksınız.Gerçekten okumak emek istiyor.
Okuyacaklara başarılar