Sıfır Noktasındaki Kadın
Herkese merhabaaa
Beni son zamanlarda en etkileyen kitaplardan biriyle geldim.Otobiyografik bir roman diyebiliriz sıfır noktasındaki kadın için.Ana karakterimiz Firdevs.
Erkek iktidarının altında en dibe kadar ezilen bir hayat yaşamış Firdevs.Başına gelen olaylar ailesinden,amcasından,kendinden yaşça büyük kocasından ve hayatta karşısına çıkan kötü insanlardan oluşmuş.Direnmiş ama düzlüğe çıkmayı başaramamış.Erkeklere olan öfkesini hatta nefretini okumak açıkcası sizi derinden etkileyebilir.Cinsiyet ayrımcılığı,kadın olduğu için dışlanması ve toplumda kendisine yer edinememesi Firdevs’i daha da dibe çekmiş.Kimse elinden tutmamış bu kadar yalnız kalmak onun en temel sorunu haline gelmiş.
Firdevs’in toplumda ki yeri maalesef onun üzerinden para kazanan insanlara rastlamasıyla geçmiş hep en sonunda da zaten o da bunun intikamını birinden alarak katil olmuş,ardından idama mahkum edilmiş.Kendisini savunmadan özgürlüğünü yani ölümü seçmiş bu da Firdevs’in bu hayattan kendi isteğiyle vazgeçecek kadar güçlü olduğunu göstermiş oluyor.
Bu kitap psikolojik olarak çok derin duyguları barındırdığı için okuyucuyu derinden etkiliyor.Yaşanan şeyler pek çok kişinin maruz kaldığı üzücü olaylarla dolu.
Zaman geçsede ne hayatımız da Firdevs örnekleri bitiyor ne de Firdevs’in hayatından geçen kötü niyetli insanlar.
Neval El Seddavi'nin Kanatır Cezaevinde karşılaştığı bir kadının etkisi ile yazdığım dediği romanını okumanız için sizlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
Hiçbir şey beklemiyorum
Hiçbir şey istemiyorum