·472 syf.····Okunma: 02 Haziran 2022 00:50 Bu okuma serüvenimi Bir Çöküşün Öyküsü adlandırmak istiyorum. Eğer seri olmasaydı çoktan bırakıp başka kitaba geçmiştim ki öyle kolay kolay her kitabı yarım bırakmam. Ben de yazar gibi uzatmak istemiyorum o yüzden yoruma geçeyim.
Yazar aksiyon sahnelerini bu kadar heyecan verici ve sürükleyici yazabiliyorken neden yapmıyor öncelikle onun cevabını bulalım. 462 sayfalık kitap, 440’tan sonra açıldı desem anlarsınız bence hislerimi. Kabul ediyorum, esas olaya gelmeden önce biraz bilgi toplamalıyız, yeni karakterleri benimsemeliyiz vs. Ama çok fazla benimsemedik mi? Anladık artık çiftin sorunları var, kızın annesi iğrenç, Ansel çok ponçik. Yeter yani 200 sayfa bunları anlatmaya. Yok yazar doymuyor. Uzun uzun geziyor dağ, bayır, orman, dere. Okurken ayaklarım ağrıdı.
Karakterlerden bahsedesim yok. Sadece Reid ve Lou sonunda oturup konuşmayı başardılar öyle söyleyeyim. Seriye devam etmek istiyorsanız ikinci kitabın sıkıcı olduğunu bilerek devam edin. Üçte başıma neler gelecek bilmiyorum ama pek elim gitmiyor şimdilik.