YALNIZCA ASLA YAŞANMAMIŞ OLAN HATIRLANIR
2022 44. kitabı
10 puanı düşünmeden verdiğim bir kitap oldu Marina. Bitirir bitirmez de incelemesini yazmak istedim. Hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Yazarınsa en sevdiği kitabı ama onu bir o kadar da hüsrana uğratan kitabı. Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitap çok güzeldi ve çok da sürükleyiciydi.Hatta kitabın sonunda gözyaşlarımı tutamadım bir o kadar da üzücüydü. Elimden bir an olsun bırakmak istemedim. Herkese tavsiye ederim. Oscar, Barcelona'da yatılı okulda kalan bir öğrencidir. Her zamanki yürüyüşlerini yapmak için okuldan çıktığı bir gün, bir müzik sesi onu kendine doğru çeker. Oscar bu izbe yerlerde böylesi bir sesi duymayı beklemediği ve adeta büyülendiği için sesin geldiği eve doğru gider. Kapıyı açar ve içeri girer, ev gerçekten en az ses kadar büyüleyicidir. Evi incelerken eline bir saat alır ve sonra karşısına çıkan gölgeden korktuğu için eline aldığu saati bırakamadan koşarak evden çıkar. Elindekinin farkına vardığında her şey için çok geçtir. Onun için bir macera başlamıştır. Saati geri vermek için eve döndüğünde bir kızla karşılaşır. Marina. Marina ev sahibinin kızıdır. Onunla arkadaş olur. İki maceracı ruh bir gizemin peşinden sürüklenir... Oscar'ın Marina'ya duyduğu saf sevgi o kadar güzeldi ki herkes hayatında bir kez olsun böyle sevilmek ister ya da Mijail'in Eva'ya olan aşkı gibi cesur bir sevgiye herkes layıktır.
MarinaCarlos Ruiz Zafon · Kırmızı Kedi Yayınları · 2024239 okunma