Öncelikle kitabı okumuş olanlara baş sağlığı, henüz okumayı tamamlamamış olanlara sabırlıklar ve kitabı eline bile almamış olanlara ise bu yolda başarılar diliyorum.
Bir çoğunuzun bilmediği bir konu ile ilgili açıklama yapmak istiyorum; bu sizi şaşırtacak.
Bildiğiniz üzere Cardi B bir televizyon programında “What was the reason?!” diye bir çıkışta bulunmuştu. Bu çıkışı aslında Elise Kova’a yaptığını biliyor muydunuz? Peki Bahar Candan’ın “Ne diyosun sen ya?” misillemesinin sebebinin Elise Kova olduğunu biliyor muydunuz? İşte bu kitabı okuduğunuzda öğreneceksiniz.
Jax karakterine bayıldım. Geçen kitapta da iyiydi aslında ama bu sefer daha bir olayların içinde. Hem çok sevimli hem de çok gıcık bir tipleme olmuş. Ah Elecia o kadar özledim ki seni, gözüm hep seni aradı. Ve Vhalla o kadar güçlü ve etkileyiciydin ki. Baş kaldırışların, kendinden son derece emin oluşun, ne istediğini bilişin tam anlamıyla kusursuzdun. Aldrik bildiğimiz Aldrik çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Açıkçası Victor bir hayli şaşırtmacalı bir karaktermiş ben bunu fark edememişim biraz kırıldım.
Bu kitap bana göre serinin en hafif kitabı gibiydi ama değil gibiydi de biraz farklı. Olaylar ağırlıklı olarak Vhalla tarafından olduğu için sanırım.
!!!SPOILER!!!
Ne demek Baldair’i öldürmek??! Bu çocuk sana ne yaptı sayın Kova? Bu çocuk yemedi içmedi Vhalla ve Aldrik’i korumadı mı, hep destek olmadı mı neyin ölümü bu? Ölmesi gereken bolca karakter varken neden Baldair?
Öyle basit bir ölüm oldu ki sanki serinin başından beri bu anı bekler gibi. Elise Kova bence ölümleri çok hızlı geliştiriyor. Larel’in ölümü de çok hızlı gelişmişti. Yine de hiç değilse Larel Vhalla’ı korumak için kendini feda etmişti. Baldair’in ölümü ise çok basit bir şekilde oldu. Son 1 kitap kalmıştı oysaki ve ben sonuna kadar bu yolda beraber olacaklarını düşünmüştüm.