SABAHATTİN ALİ & KAĞNI
2022 86. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2022 12:41
Selammm çok sevdiğim yazarlardan biri olan Sabahattin Ali'nin Kağnı eseriyle geldim. Toplumcu gerçekçi şair ve yazar... okuduğum 4. Eseri. Kalemine, kişiliğine hayranım. Yaşasaydı eğer çok çok iyi eserler yazacaktı eminim. Maalesef genç yaşta hayatını kaybeden yazarlardan biri... Sabahattin Ali'nin bu eserinde 13 hikaye okuyoruz. Yazar,bizzat yaşadığı olayları da kaleme almış. Yayınevine göre bu hikayeler değişiklik gösterebiliyor. Ben iş bankası kültür yayınlarından okudum. Hikayelerinin birazı da bir dönem tutuklu kaldığı cezaevinde yaşadıklarından oluşuyor. Her hikayesinin tek tek değerlendirmesi kanaatindeyim fakat burada kitabı genel olarak ele alacağım. Yazarın üslubu gayet anlaşılır, akıcı. Kolaylıkla okunabilecek hikayeler. Zaten Sabahattin Ali okuru çok zorlamıyor, İçimizdeki Şeytan eserinde biraz yorulmuştum ama o da çok sevdiğim bir eser. Sabahattin Ali, öykülerinde yalnızca karakterlerin duygu dünyasını başarılı bir şekilde aktarmakla kalmamış, Anadolu insanının yaşamını ve içinde bulunduğu kültür çatışmasını akıcı ve sade anlatımıyla okuyucuya sunmuş. Yazar yaşamından da izler taşıyan öyküler, usta bir dil ve güzel bir kurguya sahip. Çok sıradan gibi duran insan yaşamlarını, insan yaşamlarından kesitleri, üzerine uzun uzun düşüneceğimiz kısa öyküler haline getirmiş. Ayrıca "Bir Şaka" adlı öyküde Sabahattin Ali bizzat kendi yaşadığı bir olayı anlatmış. Ben bu eseri sizlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. İçinde özellikle sevdiğim hikayeler; •kağnı •duvar •apartman •fikir arkadaşı •düşman •bir skandal Kitapla kalın sevgiler
KağnıSabahattin Ali · İş Bankası Kültür Yayınları · 20205,6bin okunma
1.037 Gösterim