Ah sevgili dostlarım, kim bilir kaç sene önce okuduğum fakat hâlâ en sevdiğim seri veya en sevdiğim kitap sorulduğunda hemen bu seriyi, veya bu serinin bir kitabını söylüyorum. O zamanlar bookstagram ve 1000kitap kullanmadığım için inceleme de yazmamışım. Dedim ki aklımda ve kalbimde taht kurmuş olan bu seriyi bir de sizlerle paylaşayım.
Korku-Gerilim olarak geçiyor fakat fantastik belki de distopik içerik barındırdığına yemin edebilirim. 'Bu türleri seviyorum ama bu kitabı sevmedim' diyen varsa dm bekliyorum, sevilmemek için sebebini gösterin bana.
Kitabın konusuna dair içerik arka kapak yazısında net şekilde anlatılmış, okumanızı öneririm.
Akıcı bir anlatımı sade bir dili var, elimde akıp gittiğine eminim. Ana karakterde gördüğüm ezik özgüveni hafif sinirlerimi bozmadı değil. Kitabın sonlarına doğru konudan bağımsız saçma sapan bir aşk attılar ortaya, mücadeleyi unutup küçük kızımızın aşk hayatını konuştuk. Daha çok karakter tanımlarına odaklanmış yazar, muhtemelen ilk kitap olduğu için. Tüylerimin diken diken olduğu kısımlar daha çoktu ilk kitabında. Okurken gerildim ve heyecanlandım genellikle. Okumadığım birsürü kitabım olmasaydı yeniden okumayı düşünüyordum. Belki aylar, yıllar sonra okurum kim bilir.
Scott Sigler