···Okunma: 20 Temmuz 2022 13:16 Çok kaliteli ve fikir bakımından oldukça yoğun bir kitap. Açıkçası beni bayağı yordu ancak ne olursa kitabın içeriği muazzam ve okunmaya değer. Kitabın en az iki kere okunması kanaatindeyim ancak ikinci okuma bir ders kitabına çalışıyormuş gibi notlar alıp özet çıkararak olmalı.
İçerikle ilgili olarak;
Özellikle öğrencilere yönelik bir içerik olmakla beraber kendini bir yerlere getirmek için çalışmak durumunda olan herkese hitap ediyor. İrade eğitiminde rol oynayan unsurlar başlıklar altında en ince ayrıntısına kadar incelenmiş, gerekli tavsiyeler verilmiş.
Kitapta beni en çok etkileyen başlıklar "Düşüncelerin iradede oynadığı rolün önemi" ve "iradede duygusal durumların rolü" oldu.
Böyle olmasının sebebi üniversite hazırlık sürecimde duygusal buhranların içinde düşüncelerimle beraber içinden çıkamadığım dönemlerin olmasıydı. Sınava hazırlanan her öğrencinin az önce bahsettiğim sıkıntıları az ya da çok mutlaka yaşadığı kanaatindeyim. Bu yüzden kitap sınava hazırlık sürecinde kesinkez okunmalı.