2022 44. kitabı
"Bir mağara adamının başına gelenleri es geçme!Bu gerçekte senin,benim,hepimizin hikayesidir."der yazar Serpil Tuncer ve arka kapakta geçen bu cümle benim kitaptaki çıkarımımla birebir örtüşür çünkü okurken geçen kurguda hep şunu düşündüm mağara adamlarının yaşadığı o günden bugüne zorla dayatılan ananelerde,örf ve adetlerde,hiyerarşide değişen hiçbir şey olmamış. İsimsiz kahramanımız mağara adamının başına gelenler bundan ibaret değil midir?Bulunduğu ortamdan binbir zorlukla çıkmayı başarmış nice zorluklarla karşılaşmış kendi toplumundan başka bir dişiye gönül vermiş mücadele etmiş ama sonuç ortada.Yanlış inanış ve cahillik sonucu büyük bir vahşet yaşanıyor,toplum olarak bir karar alınıyor ve uygulanıyor.Satırları okurken uygarım diye geçinen nice insanoğlunun da aynı dayatmalardan geçtiğini düşünüyorum.Kitapta en cok üzerinde durdugum durum bu oldu açıkcası diğer yandan okudugum ilk mağara insanlarını anlatan kitaptı diyebilirim.İsminden dolayı belkıde fazlasıyla felsefi içerikli bir kitap okuyacagımı düşünmüştüm, bambaşka bir içerik karşıladı beni.Kitabı okumama vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim. Yazarımızı da kalemı daim olsun okuyanı çok olsun Kitapla ve sevgiyle kalınız.
Plüton'u ÖldürmekSerpil Tuncer · Okur Kitaplığı · 0138 okunma