Kısacık bir öykü olarak başlayıp içinde müthiş kurgulu bir dünyayla tanışmak beni çok şaşırttı. Bilim kurgu türünde okuduğum ilk kitaptı ve devamı gelecek olduğuna şüphe duymuyorum. Zaman makinesiyle geleceğin binlerce yıl ötesine bir insanın hayal gücüyle yolculuk etmek çok heyecan verici ve ders doluydu.Onun gördüklerini yaşadıklarını soluksuz bende yaşamış gibi oldum.
Hikayenin anlatımı, sadeliği, anlaşılırlığı takdir edilesi ve bu zaman yolculuğunun hiç bitmesini istemedim hatta geçmişe de gitseydi biraz da oradan nasiplenseydim diye düşündüm.
Kitabın içinde bilimsel ansiklopedik bir çok dipnotlar bulunuyor.Okumak, araştırmak çok keyifliydi. Okuduğum en iyi kitaplardan ve hiç unutamayacağım derinden etkilendiğimi söyleyebilirim.
Gelecekte insanlar nasıl bir tür olarak devam edecek, gelecekte doğa yasaları bizi nereye taşıyacak, yüzyılları milyonyılları düşündüğümüzde evrimin yolları nerelere ulaşacak? Elbette bunları bilemeyeceğiz ama tarihin pusulasıyla ilerleyip tahmin edebiliriz.
İnsanoğlunun merak ve düşgücünün sınırsızlığıyla tanışıp yazarla bir zaman yolculuğuna çıkmanızı tavsiye ederim. Zaman MakinesiZaman MakinesiH. G. Wells