Nupi

@nu_cgz
Her ne kadar inceleme yazmayı beceremesem de, yazmadı dedirtmem :D
2022 5. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2022 10:56
Bilal Abi bu kadar ölüm okur usandırır :D Üslubu anlaşılır şekilde telaffuz zor ve anlamını bilmediğim kelimeler resmen yok. Kitabı 4 gün önce bitirmiştim (alıntı ekleme işini es geçersek). Yaşanan olayları bizzat yaşamışım gibi hissettim II. Dünya Savaşı ve sonrasını yasadığımı gördüğümü bile iddia edebilirim. Konusu Osmanlı'nın yıkılması sonrasında başlayan Türk Müslüman düşmanlığı ve bölücü komünizm... Komünist Parti üyesi olmak gelecek hayalimdi, kitabı okuduktan sonra komünizm ve Marksizm gözümde kravat takmış cinayet gibi gelmeye başladı... Kahramanımıza Yusufumuza gelecek olursak ben neler olduğunu öğrenmek için sayfaları çevirdim. Siz de çevirin :D Bir ders çıkarmak gerekirse asla evlatlık alındığınız ailedeki kız/erkek kardeşinize karşı kardeşlik duygusundan başka bir duygu beslemeyin, öz kardeş çıkarsınız üzülürsünüz sonra. (Ciddiyim burda) Şöyle bir çıkarım da yapmak gerek, dinsiz olabilirsin ama dine yok diyemezsin. Şayet kitaptaki olay gerçek değilse bile elbet benzerleri yaşanmıştır, o kadar işkenceye rağmen hala hayatta kalan Yusuf'un Yaradanın yardımlarıyla ayakta kaldığı kanısına vardım. *Beğendiğim İlk Tarihi Romandan Sizlere* "Her insan aslında gurbettedir. Gurbettedir ki, bir tülü huzur bulduğu bir yer bulamaz. (syf. 99)" "O gördüğün yara nedir ki, Boris? Bir de görünmeyen yaralarım var. Onları bir bilsen! ( syf. 107)" "İnsanın yandığı halde en çok sevdiği ateş aşk ateşidir. (syf. 146)" "Sen sahil ararsın, zaman batmaya kararlı... Sonunda bakarsın ki zaman yok olmuş! Farkına varırsın ki;aslında batan sensin. (syf. 184)" "Senin zindan dediğin hayat belki de cennete çıkış tünelidir. (syf. 274)"
Kalbim Sende KaldıBilal Civelek · Yediveren Yayınları · 2023487 okunma
1.151 Gösterim