Boris'in Sırrı

Yediveren Yayınları
Sıralamalar

2023 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2023 19:44
"Zamanı kâkülünden yakalamak, yayından çıkan bir oku yakalamaktan daha zordur. Kimine göre zaman Âdem'in kendisi, kimine göre varlığın ruhu. Zaman batan bir gemi... İnsan gemide misafir... Her rıhtımda başka yolcular biner, iner. Bazen zaman okyanusta mazeretsiz su alır, batar. Sen sahil ararsın, zaman batmaya kararlı... Sonunda bakarsın ki zaman yok olmuş! Farkına varırsın ki; aslında batan sensin." Makedonya ve Bulgaristan'da Türklerin bıraktığı tarihi izleri sürerken Yusuf'a rastladık. Yusuf'un hikâyesini dinledikçe hikâye şekil değiştirmeye başladı. Meğer Yusuf, Yusuf değilmiş... Kader onu Yusuf ile buluşturmuş ve Yusuf oluvermiş. Romanı okudukça Balkan Türkleri'nin çektiği çileleri Balkanlara gidecek... daha iyi anlayacaksınız. Ve kalbinizin yarısı gelmemek üzere... ..Arka kapaktan
Kalbim Sende KaldıBilal Civelek · Yediveren Yayınları · 2023487 okunma
Her ne kadar inceleme yazmayı beceremesem de, yazmadı dedirtmem :D
2022 5. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2022 10:56
Bilal Abi bu kadar ölüm okur usandırır :D Üslubu anlaşılır şekilde telaffuz zor ve anlamını bilmediğim kelimeler resmen yok. Kitabı 4 gün önce bitirmiştim (alıntı ekleme işini es geçersek). Yaşanan olayları bizzat yaşamışım gibi hissettim II. Dünya Savaşı ve sonrasını yasadığımı gördüğümü bile iddia edebilirim. Konusu Osmanlı'nın yıkılması sonrasında başlayan Türk Müslüman düşmanlığı ve bölücü komünizm... Komünist Parti üyesi olmak gelecek hayalimdi, kitabı okuduktan sonra komünizm ve Marksizm gözümde kravat takmış cinayet gibi gelmeye başladı... Kahramanımıza Yusufumuza gelecek olursak ben neler olduğunu öğrenmek için sayfaları çevirdim. Siz de çevirin :D Bir ders çıkarmak gerekirse asla evlatlık alındığınız ailedeki kız/erkek kardeşinize karşı kardeşlik duygusundan başka bir duygu beslemeyin, öz kardeş çıkarsınız üzülürsünüz sonra. (Ciddiyim burda) Şöyle bir çıkarım da yapmak gerek, dinsiz olabilirsin ama dine yok diyemezsin. Şayet kitaptaki olay gerçek değilse bile elbet benzerleri yaşanmıştır, o kadar işkenceye rağmen hala hayatta kalan Yusuf'un Yaradanın yardımlarıyla ayakta kaldığı kanısına vardım. *Beğendiğim İlk Tarihi Romandan Sizlere* "Her insan aslında gurbettedir. Gurbettedir ki, bir tülü huzur bulduğu bir yer bulamaz. (syf. 99)" "O gördüğün yara nedir ki, Boris? Bir de görünmeyen yaralarım var. Onları bir bilsen! ( syf. 107)" "İnsanın yandığı halde en çok sevdiği ateş aşk ateşidir. (syf. 146)" "Sen sahil ararsın, zaman batmaya kararlı... Sonunda bakarsın ki zaman yok olmuş! Farkına varırsın ki;aslında batan sensin. (syf. 184)" "Senin zindan dediğin hayat belki de cennete çıkış tünelidir. (syf. 274)"
2022 48. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2022 21:41
Özellikle belirtmem gerekiyor. Kitap kapağı ne kadar da ben bir Wattpad kitabıyım, aşk romanıyım diye çığırtkanlık yapsa da, AŞK ROMANI DEĞİL! Tasavvufi yanı baskın, 2. Dünya Savaşı'nda ve sonrasında değişen yönetimlerden ötürü zorluklar yaşayan Makedonya'daki, Sofya'daki Müslüman Türklerin canı pahasına dinlerinden kültürlerinden vazgeçmediğini, gördüğü işkenceleri anlatan bir kitap. Keyifli okumalar...
İnceleme
Kalbim Sende KaldıBilal Civelek · Yediveren Yayınları · 2023487 okunma
Akıp giden şey zaman değil, sizsiniz !
2026 12. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 15:07
Makedonya ve Bulgaristan ' da Türklerin bıraktığı tarihi izleri sürerken; akla hayale sığmayan bir hikaye. Beklenmedik bir sır ile hayatı , içinden çıkılmaz hale gelen bir insanın öyküsü. Kader nasıl bir şey diye merak edenlere kaderin resmini gösteriyor.
Duygu ve Düşünce
Kalbim Sende KaldıBilal Civelek · Yediveren Yayınları · 2023487 okunma
Yusuf olmak kolay değil...
2023 9. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2023 00:00
Merhaba sevgili okurlar:)) Zamanı kâkülünden yakalamak, yayından çıkan bir oku yakalamaktan daha zordur. Kimine göre zaman Âdem'in kendisi, kimine göre varlığın ruhu. Zaman batan bir gemi... İnsan gemide misafir... Her rıhtımda başka yolcular biner, iner... Bazen zaman okyanusta sebepsiz su alır, batar. Sen sahil ararsın, zaman batmaya kararlı... Sonunda bakarsın ki zaman yok olmuş! Farkına varırsın ki; aslında batan sensin. ••• Kitap gayet güzeldi. Bundan yaklaşık üç sene önce bu kitabı okumaya cesaret edememiştim. Adından dolayı sanırım;) Aşk kitabı falan sandım.Ama değil. Adı da bir kötü geldi o zamanlar. Ama siz böyle yapmayın derim:) Ama bu sene okuyasım geldi. Ve okudum da. Dediğim gayet güzel bir kitap. Okuduktan sonra bir arkadaşıma da verdim okuması için. O da beğendi. Kitap paylaşmak güzeldir, tabii karşıdaki kişi de o kitaba saygı duyacaksa:)) Kitapta şöyle bir hata var: yazım yanlışları ve fazlasıyla boşluğun olması. Yani bence bu tarz şeyler kağıt israfı. Onun haricinde herhangi bir sıkıntısı yok. Bir aşk romanı. Ama aşk yok demiştin? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim;)) Allah aşkı. Evet yıllar boyunca herkes tarafından müslüman diye dışlanan Yusuf'un hikâyesi. Okuyun okutturun:))
2020 8. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 19:17
Yusuf'u kör kuyulardan çıkaran Rabbim.. Yusuf'un her acısını inançlı olan herkes en derinde yaşar hisseder.. Akıcı bir solukta okudum. Hissettim. Kendimi sorguladım.. Kesinlikle okunmalı ..
2023 3. kitabı
Yusuf’un hikayesini okadar güzel işlemiş ki. Müslümanların çektiği zulümleri İslamı korumak uğruna verdiği savaşları anlatmış sabır dolu acı dolu bir hikaye tavsiye üzerine okudum şiddetle tavsiye ediyorum
Puan vermedi·430 syf.·
2021 8. kitabı
Konusu insanı çok derin den etkiliyor Makedonya ve Bulgaristan da balkan türklerinin çekdiği zulüm ve ızdırapları anlatıyor Hayata ne olursa olsun mücalede etmeyi bırakmayan yusuf çok şey öğretiyor her zaman bir umut vardır Siz Yusufun hikayesini biliyormusunuz.....Anlatırsam hecanı kaçar her yusufun bir serüveni varmış meğer
2018 1. kitabı
Kulak verin Yusuf’un hikayesine.. Hiç kolay değilmiş Yusuf olmak.. Kör kuyulardan aydınlığa çıkmaya çalışmak... 2. Dünya Savaşı ve sonrası dönemde Balkan Türkleri’nin çektiği çilelerin anlatıldığı bir eserdir. Okurken onların yaşadıklarını bizde yaşıyormuşçasına içimizde hissedebileceğimiz tarzda kaleme alınmış bu eser içinde bulunulan her zorlu durumda Hakk’a sığınarak onun yolunda güçlü bir imanla ayakta kalıp direnmenin mücadelesine tanık olacaksınız. Okuyacağınıza pişman olmayacağınız bir kitap, tavsiyedir.
2024 22. kitabı
Okunma: 23 Mart 2024 19:21
Selam! Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar, kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum. İkinci Dünya Savaşı günlerinde Mekadonya'da başlayan bir hikâye. Yusuf 20 yaşındadır, Müslüman ve Türk olduğu için horlanmakta, olumsuz muamelelere maruz kalmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın etkileri bu coğrafyayı da sarmış, Almanlardan cesaret ve yatki alan Burgarlar bölgeyi Osmanlı'nın etkilerinden, Müslüman ve Türklerden temizlemek için türlü faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Yusuf ise Bulgar asıllı, komünist Boris'in evlatlığıdır. Gelişen aile içi farklı durumlar ile Yusuf evlatlık ve Türk olmadığını öğrenir. Ama hep taşıdığı hakkında hiçbir bilgisinin olmadığı Müslümanlığı öğrenmek ister, Derman Dede ilaçe karşılaşır ve dininin gereklerini yaşamaya başlar. Savaşın bitimiyle birlikte bu defa da Rusların etkisi ile yayılan devrimci komunist rejim yağmurdan kaçarken doluya tutulmalarına neden oluyor. Günün siyasi durumu, ideolojik ve faşist hareketlilikler ve edindiği düşman Bulgar asker Kiro'nun da etkisi ile Yusuf un hayatı farklı mücadele ve zorlu yollara girer. İşte kitapta onun hayatından 25 yılı, verdiği mücadeyi, onun nezlinde Türk ve müslümanlara, tanrı inancı olanlara yapılan eziyetleri, kayıpları okuyoruz. Kitap öncelikle dönem romanı olması, bahsi geçen coğrafyadaki demografik yapıyı, siyasi ve sosyal durumu, dini yaklaşımları ustalıkla anlatması bakımından büyük beğenimi kazandı. Kurgulama ve anlatım da ayrı güzeldi. Kitabın arka kapağında "Dikkat; bu kitap zamanınızı çalabilir! " yazıyor. Kesinlikle ben çalmayabilir tarafındayım. Dolu dolu bir okuma deneyimi sundu, yakın dönem tarihine ilişkin de sunduğu bilgiler ile de faydalı bir okuma oldu. Yazarın daha önce Yunus Emre 'yi anlattığı Sükut kitabını okumuştum. Bu kitabını da canım dostum Melek Kaya

Bilal CivelekYazar · 23 kitap
Elazığ'da dünyaya gelen yazar İlk, orta ve lise öğremini burada yaptıktan sonra Çukurova Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Stuttgart Üniversitesi Eğitim Bilimleri bölümünde yüksek Lisans yaptı.Yurdun birçok yerinde Almanca öğretmeni olarak çalıştı. Güneydoğu ile ilgili romanları çeşitli yayınevleri tarafından yayınlandı.Birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı . Dokunmayın Portakalime, Derdo, Beyaz Kıyamet, Duanın Gücü ve Mutluluğun Sifresi adlı romanlarından sonra, Borisin Sırrı adlı kitabı da raflarda yerini aldı . Almanya nın Stuttgart şehrinde Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni olarak beş yıl görev yaptıktan sonra yurda döndü. Evli ve iki çocuk babasi olan Civelek, halen öğretmenlik görevine devam etmektedir.