2022 45. kitabı
İlk kitabın sonunda kavuşan ve işleri nispeten yoluna koyan Jase ve Kazi’den sonra okuduğumuz birkaç paragraf sayesinde olaylı bir ikinci kitaba hazırdım. Kitabın başlarında Jase ve Kazi tekrar yoldaydı ve ele geçirdikleri not yüzünden hızla geri dönmeye çalışıyorlardı. İşgal altındaki şehirlerine ulaştıklarında ise pusuya denk geldiler ve birbirlerinden ayrı düştüler. Yazarın tarzınu çok seviyorum. Hem Kazi’nin hem de Jase’nin bakış açısından okuyoruz. Ayrıca bölüm başlarında Greyson Ballenger’in tarafından yazılmış ufak notlar sayesinde geçmişe gidiyoruz. Bu notlara da kitabın içerisinde oluşturulan tarihi arka plana da bayılıyorum. Kitabın uzun bir kısmında Jade ve Kazi ayrı düşmüştü. Yorumlarda bu kısımlarda sıkıldığını söyleyenlere denk gelmiştim ama ben hızımı kaybetmeden devam ettim. Kazi’nin olduğu her sahneyi okumayı seviyorum. Ufak bir spoiler ama söylemesem içimde kalırdı, kitabın bir yerinde Jase’nin ailesi öyle bir pisliklik yaptı ki Kazi ve hissettikleri için gözlerim doldu. Aile kavramına zaten yabancı ve Jase ona ailesinden hep övgüyle bahsediyordu. O yüzden daha da ağır geldi. Okuması keyifli bir seriydi. İki karakterin ağzından yazılması, arada notlarla geçmişe gitmemiz yazarın akıcı ve kolay okunan dili öne çıkan güzel yanlarıydı. Seride favori karakterim baştan itibaren Kazi oldu. Bu kitapta da birçok yerde sevdikleri için ciddi fedakarlıklar yaptı. Yüreğini ortaya koymaktan veya savaşmaktan asla çekinmedi. Ayrıca kurnaz Kraliçe’ye de bayıldım ilk kitapta Kazi’yle mektuplaşmaları ve ikiliyi kavuşturması hala aklımda Akıcı, keyifli ve heyecanlı bu seriye bence bir şans verin. Fantastik yönü ön planda değildi ama aksiyonu boldu
Roman
Hırsızların YeminiMary E. Pearson · Martı Yayınları · 20221,286 okunma