Mana, 19 yaşında üniversiteye giden bir kızdır. Yıllardır gördüğü aynı rüya ve ailesinde yaşadığı sorunlar nedeniyle üniversitenin danışanı Okan Bey'in yanına gider ve destek alır. Küçüklükten beri zor bir hayat yaşayan Mana, annesinden sevgi görmemiştir ve kardeşi Sinandan da hem psikolojik hem de fiziksel şiddet görmektedir. Bunun üzerine sevgilisi ve gelecekteki kocası olacak olan Kemal ile de sorunlar yaşamaktadır. Çünkü Kemal'in ailesi kapalı ve dindarken kendi ailesi tam tersidir. Bu olaylar arasında kendini kaybeden ve işin içinden çıkamayan Mana'nın yaşadıklarını aldığı terapi seansları ile öğreniyoruz.
Gerçek bir hayat hikayesi olan kitap, kişisel gelişim tarzı gibi gözükse de akıcı bir roman. Uzman Psikolog Okan Günay'ın yıllar sonra kaleme aldığı bu hayat hikayesi bizleri hem düşündürmeye hemde ruhsal çatışmalara çözüm bulmaya teşvik ediyor. Mana'nın yaşadıkları hiçte kolay şeyler değilken bunun altında yatan sebepleri ve sonrasında ortaya çıkan sorunları kaleme alan yazar, bizleri de düşünmeye ve kendimizi sorgulamaya yönlendiriyor. Tavsiye ederim.