Bakabiliyorsan gör, görebiliyorsan fark et..
2022 44. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2022 21:51
İnsanların beyaz körlük adını verdiği bir salgına yakalanmaları sonucunda insan topluluğunun ikiye ayrıldığı Körlük kitabı yazım dilimi olarak akıcı olmasına karşın yazarın kendi stilini ön plana çıkardığı bu eser, bazıları için okunmasını zorlaştırmıştır. Herkesin kör olması sonucunda; bir grup insanın, yargılanmayacaklarına inandıkları için özlerinde saklı olan hayvansı duygulardan daha aşağı olan hislerini davranışları ile birlikte gün yüzüne çıkarmayı tercih ederken, başka bir grup insan kendilerinin kör olması ile birlikte ellerinde tuttukları gücü kaybettiklerine inanmaları sonucunda dalından koparılmış ve rüzgarda savrulan bir yaprakla kendilerine eş tutuyorlar. Kör olmakla birlikle isimlerinde önemini yitirdiğine inanılan bu dünyada yazar bize insanlığın özünü de kaybetebileceğimizi vurgularken aslında bize insan olmayı koşullara bağlamamamız gerektiğini, bizi biz yapan dışsal faktörlerden ziyade "biz" olduğumuzu anlatmak istemiştir.
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2022132,2bin okunma
👏👏👏 Bu güzel kitabı ben de okuyup yorumladım. #kitapseverlertakiplesiyor #dogavekitap #dogavekitapankara dogavekitap.wordpress.com/2021/07/27/korluk