2022 6. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2022 20:24
Merhabalaar:) Kitap hakkındaki fikirlerimi en aza indirerek okumaya başladım.Ama sanırım kitabın sonu için beklentim çok yüksekti yine de.Kitap bana tamamlanmamış hissi verdi.Sanki Montag'ın karakter gelişiminden sonrasını, kitapların dünyasını keşfedişini,kendine yeni bir yol çizdikten sonrasını daha detaylı okumak bana daha tatmin edici gelirdi.Aslında kitabın konusu ve değindiği şeyler çok güzel.Yazarın kurguladığı korkunç dünyanın gün geçtikçe bize daha yaklaştığını görmekse kitabı daha gerçekçi ve etkileyici kılmış bence.Montag karakteriyse bazen çok masum bazen de çok sinir bozucuydu ama sanırım kitabı bazı yerlerde bu kadar etkileyici kılan da oydu.İçimde son dışında daha ukte kalan diğer bir şeyse Faber ve Clarisse karakterlerini daha çok okuyamamaktı.Clarisse'nin hayata bakışı ve masum neşesi okurken insanın içini ısıtıyor. Faber'in yol gösterici bir eğitmen rolünü üstlenişini daha çok görmek istesem de sanırım sakinliği bazen beni çıldırttı. Kısaca güzeldi, anlattığı ve belki de yaşamak üzere olduğumuz kurgu korkunç ve bir o kadar gerçek olmaya yakındı.Ama keşke daha uzun olsaydı bazı şeyler havada kalmış hissi vermeseydi. Fahrenheit 451 gibi bir dünyada yaşamamak için kitapla, sağlıcakla kalın.
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,3bin okunma