2022 25. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2022 13:49
İlk kitap olan Şafağı Ör yurtdışında baya ünlü olmasıyla birlikte merak ederek alıp okumuş olduğum bir kitaptı. Kitabın ve serinin abartıldığını ilk kitapta anlamıştım zaten ama bu kitapta tamamıyla benim için netlik kazandı. Maia Tamarin ilk kitapta vermiş olduğu bir yemin yüzünden iblislerin peşinde olduğu, kafasının içinde susmak bilmez seslerin ona eşlik ettiği bir imparatorluk terzisi olmuştur. Memleketini ve sevdiği adamı kurtarmak için elinden gelen bütün fedakarlıkları yapar. Herşeyi tek başına göğüslemeye kararlıdır. Bu fedakarlıkların bana göre saçma seçimler dışında bir şey değildi maalesef. Kitabın gidişatını hiç sevmedim, Maia'nın aldığı kararlardan nefret ettim, başbüyücü olan Edan'ın bu kitapta silikçe bahsedilmesinden dolayı kitap benim gözümden düştü. İlk kitap kadar göz kamaştırıcı değildi. Yazar bence bütün olayları bir kitapta toplayıp tek kitap olarak yayınlanmasının daha doğru bir hareket olduğunu düşünüyorum. Uzatıldıkça uzaltılmıştı, anlatılanların bir derinliği yoktu. Ben hissedemedim. Karakterlere ısınamadım. Sayabileceğim birçok şey var ama uzatmak da istemiyorum. Bu seriyi okumayı düşününler için bir daha düşünmelerini tavsiye ederim. Kitap fiyatları göz önüne alınınca 60-70 TL bu kitap için değmez diye düşünüyorum. Bu seriye para vermek yerine derinliği olan başka bir seri tavsiye ederim. Ama illa ben okuyacağım diyenler için bir şey diyemem. Okuyup kendiniz görün artık. Kitapla kalın.
Akşamı ÇözElizabeth Lim · Yabancı Yayınları · 2022572 okunma