Öncelikle bu seriyi çok sevdiğimi söylemek istiyorum! Bu büyülü dünyaya, karakterlere, serinin konusuna, Asya’da geçmesine.. bayılıyorum! Akşamı Çöz, geçen yıl okuduğum ve çoook sevdiğim Şafağı Ör’ün devam kitabı. Bu kitabı da çok sevdim ama Şafağı Ör bence daha güzeldi. Daha büyülüydü.(ben nedense her zaman giriş kitaplarını daha fazla seviyorum?)
Bu kitapta hem Edan’ın çok fazla ön planda olmaması hem de kitabın başlarda yavaş ama bazı önemli yerlerde olayların hızlı bir şekilde çözülmesi pek hoşuma gitmedi. Onun dışında Maia’nın kendi içindeki savaşı, laneti, ülkenin savaşın eşiğinde olması.. bunları okumak çok heyecanlıydı. Güneşin, ayın ve yıldızların elbiseleri.. seriyi sadece bunun için bile sevebilirim! Ve tabiii Mulan uyarlaması olduğu için de. Ama Edan neden bu kadar az vardı bu kitapta? Bu durum beni çok üzdü. Edan kadar ponçik, mükemmel, tatlı mı tatlı, aşk dolu ve romantik bir karakter… neden ön planda olmaz ki?
Belki de ben seriyi ve karakterleri çok sevdiğim için bu kitaba gözüm kapalı 4,5 yıldız verdim, bir şeyi sevince bütün hatalar gözümde yok oluyor da. Daha az puan verenler olacaktır çünkü ilk kitaptan sonra biraz sönük kalıyor gibi. Ama bu benim kitabı sevmeme engel değildi. Bu arada unutmadan söyleyeyim, Leydi Sarnai’yi hiç sevmiyorum, çok soğuk bir şey ya hiç içim ısınmıyor.
Kısaca söylemem gerekirse ilk kitabı daha çok seviyorum ama seriyi her zaman çok seveceğim, favorim. Kitabın sonlarını okurken o kadar çok duygulandım ki.. karakterlere çok bağlanmışım. Özellikle de Edan’a. Siz de benim gibi Asya esintili, uyarlama, büyülü ve romantik kitapları seviyorsanız bu seriye mutlaka bir bakmalısınız.