Yıldızların Kanı #2

Orijinal Dil:
İngilizce

2022 812. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2022 23:12
Bir başka serinin daha sonuna geldik. Konu bakımından hoşuma giden kitap oldu. Maia elbiseleri tamamlamıştır ve düğün olmak üzeredir ama işler ters gider. Ters giden olayları düzeltebilecek mi yoksa daha da mı kötü olacak. Edan'ı bulabilecek ve her şeye göğüs gerip mutlu sona kavuşmak için her şeyi yapmaya hazırlar. Maia ilk kitapta beni sinir etmeye başlamıştı bu kitapta da devam etti ama yapacak başka seçeneği olmadığını düşündüğü için yaptı olarak farz ettiğim zaman o kadar da sınır olmamaya başladım. Edan'sa cidden en sevdiğim karakterlerden biri oldu naifliyle beni benden aldı. Khaunujin aşırı derecede nefret edilesi karakter ve okurken de çokça söylediğim oldu. Genel olarak beğendiğim bir seri oldu.
2022 59. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2022 00:00
#kahvelikitaplaaryorumluyor 5/5 - Edan. Beni buldun. ' Seni her yerde bulurum, xitara.' Ahhh Edan! Sanıyorum ki ikinci kitabı Edan için okudum. Çünkü bu kitap sanki böyle yazayım bitsin gibi olmuş. Keşke üç kitaplık bir seri olsaymış ya o can alıcı noktalar hızlıca geçilmeseymiş. Ya da seriyi çok sevdim o yüzden bitsin istemediğim için böyle konuşuyor da olabilirim. İkinci kitap için açıkcası daha çok beklentim vardı. Çünkü ciddi anlamda ilk kitap çok iyiydi o büyülü evren, o karakterler, karakterlerin kişiliği duruş ve tavırlarını çok beğenmiştim. İkinci kitap kötü değildi ama ki sadece birazcık her şey hava da kalmış. Maia, yapması gereken üç elbiseyi tamamlarken iblise verdiği sözden ötürü onlara benzeyecek ve onlara gardiyanlık edecektir. Ve bu süreçte değişime uğrama sürecinde de kafasının içindeki iblislerle ve Edan'ın tekrardan güçlerine kavuşması ve Maia 'yı da kurtarmak istemesi açısından pek kendisi yoktu. Kitapta Kral' ın sonu, Sarnai ve bir çok karakter bana birazcık geçiştirilmiş gibi geldi. Onun dışında kurguyu karakterleri çok sevdim. Asya mitolojisine de ilginiz var ise bu kitap tam sizlik diyebilirim. " Zaman tüm yaraları hafifletir, kalp yaralarını bile. " " Gücün bazen işleri iyiye değil daha kötüye götürebileceğini biliyorum." #yabancıyayınları #akşamıçöz
Puan vermedi
Selamlar, ben Leyla. Terzi olmak zordur, ancak imparator terzisiyseniz ve bir iblis tarafından lanetlenmişseniz hayat daha da zordur. Güneşin kahkahasından, ayın gözyaşından ve yıldızların kanından işlenmiş elbiseleri diken Maia, üstüne üstlük Unutulmuş Adalar’ın muhafızı tarafından lanetlenmiştir. Sevdiği büyücüyü yüzyıllık esaretinden kurtarsa da, her gün varoluşunu tehdit eden iblisle tek başına savaşmak zorundadır. Tüm bunların üstüne ülkesini tehdit eden bir savaşın filizlenmesi, Maia’nın tanrıçaya ait olan elbisesini giyerek iblislerle anlaşma yapmasına sebebiyet verecektir. Ancak önemli değil, sevdiklerini korumak için gerekirse göğü ateşe vermeye hazırdır, çünkü sınamamış kahraman kahraman değildir. Kitabı çok sevdim. Maia’nın gün be gün kendisini unutma tehlikesine karşı sevdikleri için direnmesi içimi sızlattı. Kadın karakterimizin bir erkeğe bağlı olmadan gelişip güçlenmesi ayrıca sevdiğim detaylardan birisiydi. Mutlaka okumanızı öneririm.
Epik fantastik
2025 37. kitabı
Okunma: 29 Mart 2025 20:40
Aslında kitabı dün akşam ve bu akşam arasında okuyup bitirdim. Elimde sürünmedi yani, zaman sorunu tamamen benden kaynaklı. Bundan dolayı bitirmeye çok odaklandığımdan mı bilmiyorum ama okuduğumda da akmadı. Güzel başlamıştı ta ki Maia'nın iç sesi, iblise direnmeye çalıştığı sahneler uzun gelene kadar. Buna Edan'ın yokluğu, aşk acısı da eklenince ilk baştaki Gizemli Başbüyücünün şakacı yanını mumla arar oldum. Yarısında yeniden kitaba dahil oluyor ama o zaman da dramaya boğuldum. Ki ben dramaya bayılırım:/ Evreni ve kurgusunu çok seviyorum ama anlatımı çok durgun geldi bu defa ve 1. Kitap böyle değildi. Bundan dolayı puan vermedim çünkü çok yanlış bir zamanıma denk geldiğini düşünüyorum. Daha rahat olduğum bir zaman re-read yapacağım. Çünkü sevdiğim her şeyin toplamıydı Yıldızların Kanı serisi. Bu aralar çok fazla fantastik okuduğumdan yorulmuş olabilirim ama durasım da yok.
Fantastik
2022 25. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2022 13:49
İlk kitap olan Şafağı Ör yurtdışında baya ünlü olmasıyla birlikte merak ederek alıp okumuş olduğum bir kitaptı. Kitabın ve serinin abartıldığını ilk kitapta anlamıştım zaten ama bu kitapta tamamıyla benim için netlik kazandı. Maia Tamarin ilk kitapta vermiş olduğu bir yemin yüzünden iblislerin peşinde olduğu, kafasının içinde susmak bilmez seslerin ona eşlik ettiği bir imparatorluk terzisi olmuştur. Memleketini ve sevdiği adamı kurtarmak için elinden gelen bütün fedakarlıkları yapar. Herşeyi tek başına göğüslemeye kararlıdır. Bu fedakarlıkların bana göre saçma seçimler dışında bir şey değildi maalesef. Kitabın gidişatını hiç sevmedim, Maia'nın aldığı kararlardan nefret ettim, başbüyücü olan Edan'ın bu kitapta silikçe bahsedilmesinden dolayı kitap benim gözümden düştü. İlk kitap kadar göz kamaştırıcı değildi. Yazar bence bütün olayları bir kitapta toplayıp tek kitap olarak yayınlanmasının daha doğru bir hareket olduğunu düşünüyorum. Uzatıldıkça uzaltılmıştı, anlatılanların bir derinliği yoktu. Ben hissedemedim. Karakterlere ısınamadım. Sayabileceğim birçok şey var ama uzatmak da istemiyorum. Bu seriyi okumayı düşününler için bir daha düşünmelerini tavsiye ederim. Kitap fiyatları göz önüne alınınca 60-70 TL bu kitap için değmez diye düşünüyorum. Bu seriye para vermek yerine derinliği olan başka bir seri tavsiye ederim. Ama illa ben okuyacağım diyenler için bir şey diyemem. Okuyup kendiniz görün artık. Kitapla kalın.
2022 43. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2022 22:44
Öncelikle bu seriyi çok sevdiğimi söylemek istiyorum! Bu büyülü dünyaya, karakterlere, serinin konusuna, Asya’da geçmesine.. bayılıyorum! Akşamı Çöz, geçen yıl okuduğum ve çoook sevdiğim Şafağı Ör’ün devam kitabı. Bu kitabı da çok sevdim ama Şafağı Ör bence daha güzeldi. Daha büyülüydü.(ben nedense her zaman giriş kitaplarını daha fazla seviyorum?) Bu kitapta hem Edan’ın çok fazla ön planda olmaması hem de kitabın başlarda yavaş ama bazı önemli yerlerde olayların hızlı bir şekilde çözülmesi pek hoşuma gitmedi. Onun dışında Maia’nın kendi içindeki savaşı, laneti, ülkenin savaşın eşiğinde olması.. bunları okumak çok heyecanlıydı. Güneşin, ayın ve yıldızların elbiseleri.. seriyi sadece bunun için bile sevebilirim! Ve tabiii Mulan uyarlaması olduğu için de. Ama Edan neden bu kadar az vardı bu kitapta? Bu durum beni çok üzdü. Edan kadar ponçik, mükemmel, tatlı mı tatlı, aşk dolu ve romantik bir karakter… neden ön planda olmaz ki? Belki de ben seriyi ve karakterleri çok sevdiğim için bu kitaba gözüm kapalı 4,5 yıldız verdim, bir şeyi sevince bütün hatalar gözümde yok oluyor da. Daha az puan verenler olacaktır çünkü ilk kitaptan sonra biraz sönük kalıyor gibi. Ama bu benim kitabı sevmeme engel değildi. Bu arada unutmadan söyleyeyim, Leydi Sarnai’yi hiç sevmiyorum, çok soğuk bir şey ya hiç içim ısınmıyor. Kısaca söylemem gerekirse ilk kitabı daha çok seviyorum ama seriyi her zaman çok seveceğim, favorim. Kitabın sonlarını okurken o kadar çok duygulandım ki.. karakterlere çok bağlanmışım. Özellikle de Edan’a. Siz de benim gibi Asya esintili, uyarlama, büyülü ve romantik kitapları seviyorsanız bu seriye mutlaka bir bakmalısınız.
2023 22. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2023 00:00
İlk yarı çok sıkıcıydı. Canım çiftim kavuşana kadar olaylar sıkıcı ilerledi. Ona rağmen hızlı okundu. Maia imparator tarısı oldu ama sonuçları ağır oldu. Leydi Sarnai düğünden önce kaybolur ve Maia onu bulmak için görevlendirilir. O sırada Maia’nın bedeni değişmeye başlıyor. Alandi’nin korunması Maia’nın seçimlerine bağlıdır. Maia krallığı kurtarmak için Amana’nın elbiselerinden yardım alır. Bu yolculuğu yavaş yavaş yürek parçalayan bir sondu. Maia bazen sinir bozucu olsa da onu seviyorum. Kararlı, güçlü ve tabii ki aşık. Sonu biraz aceleye gelmiş gibi hissettirdi. 1. kitaptan daha fazla keyif aldığım bir gerçek. Sonunda mutlu son okumayı ve yan karakterlerin hikayelerini net bir sonunu okumak keyifliydi. Alıntılar; “Bir baba çocuklarını gömmemeli Maia.” “ Seni tekrar bulmuşken bir daha asla bırakmam, Maia. Güneşin ateşi sönene ve ayın ışığı yok olana kadar yanında kalacağım. Zaman yıldızları söndüren ne kadar.” “Bir zamanlar büyüye aitim, evet,“ diye kabullendi Edan. “Ama Maia sayesinde artık önceden olduğum o büyücü değilim. Artık ona aitim. Her şeyden çok ona.”
2022 53. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2022 16:51
Bugün uzun bir yolculukta tek oturuşta bitirdim kitabı. Sevemedim,ne kadar çabalasam da olmadı. Evrene dair pek sevdiğim bir şey yoktu ve terzilikten başka bir şey bilmeyen bir kızın büyülü elbiseler giyip ülkesini kurtarması bana hala saçma geliyor. Eline aldığı hançeri tutmasını bilmeden iblislerş şişe dizmesi falan komik . Onun dışında şblislerle pazarlık ülkeler arası savaş gibi konular gerçekten güzel işlenmişti. Karakterler asla bir yere sahip değil lady Sarnai bile o güçlü kadın imajını veremiyor ayılıp bayılarak. Yazarın kalemini seviyorum kitap akıp gidiyor okuması keyifli ama konusu,savaş sahneleri,karakterler gerçekten çok kötü. Ben sırf seri tamamlansın diye aldım sevdiğim bir seri olamadı maalesef.
2022 25. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2022 15:54
İlk kitapta beklentiyi çok yükselttiği için mi bilmiyorum ama başlarda karakterin ruh hâlini anlatabilmek için olayların ağırdan alınması hiçbir anlam ifade etmedi. İlk kitabın gerçekçiliğinden uzaklaşıldığını düşünüyorum. Maia güçlü bir karakter, soyu Dokuyucu'ya dayanıyor ve Güneşin kahkasından, Ayın gözyaşından ve Yıldızların kanından elbise yaptı ama o yine de bir faniydi ve Başbüyücü Edan yardım etmişti. Ne ara güçlendi de hem kendi iblisiyle hem de diğer sorunlarla tek başına savaşabilecek hâle geldi? Elbiseler parladı diye kız tanrı olmadı herhâlde. Sevdiklerini gördükçe iblisle savaşmak için güç alıyordu ama diğer iblislerin sevdikleri yok muydu? Yani bilmiyorum birinci kitapta da büyü olsun mitolojik unsurlar olsun havadaydı ama ikincide açıklanır diye ummuştum. Sonundan tatmin olduğumu söylemek istiyorum. Annesiyle konuştuğu bölümü gözüm dolu okudum - ayrıca kafamdaki soru işaretleri arttı çünkü sebepler yine açıklanmamıştı - Leydi Sarnai'nin başa geçeceğini başından beri tahmin ediyordum ama imparatorun ölümü geçiştirilmiş gibi geldi. Üstelik Sarnai gibi derin bir karakterin olmayacak kadar yüzeysel anlatılması da cabası. Kitap benim için hayal kırıklığı olmadı ancak daha iyi olabilirdi diye düşünmeden edemiyorum. Kesinlikle potansiyeli harcanmıştı.
2025 4. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2025 23:42
İlk kitap benim için ayrı güzel olsa da bu kitabı da gerçekten sevdim. İlk kitapta yaşanan bazı olayların sonucunu bu kitapta okuyoruz. İlk kitapta Maia nın gelişmesi, büyümesi, savaşçı bir ruh kazanmasını okurken bu kitapta savaşçı ruhunu kullandığını görüyoruz. İlk kitabı sanırım içinde daha çok Maia ve Edan sahnesi olduğu için seviyorum ve Edan ilk kitapta kesinlikle daha şakacıydı. Neyse, bu kitap hakkında ne söylersem spoiler olabilir o yüzden konu hakkında sadece şunu söyleyebilirim: Maia ve Edan'ın ülkede tekrar başlayan bir savaşı kazanmak için verdiği uğraşları anlatılıyor. Serinin ikinci ve son kitabı da güzeldi yazar iyi ki yazmış, bende iyi ki okumuşum. Siz de gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz
İnceleme

Elizabeth LimYazar · 8 kitap
Elizabeth Lim, masallar, mitler ve şarkılarla dolu bir ortamda büyüdü. Hikaye anlatma tutkusu, 10 yaş civarında Sailor Moon, Sweet Valley ve Star Wars için hayran kurguları yazmaya ve bunları çevrimiçi olarak yayınlamaya başladığında ortaya çıktı. "Vay canına, insanlar gerçekten yazdıklarımı okuyor. Bu da oldukça havalı!" diye düşündü. Ancak öğretmenlerinden biri ona denemelerinde "çok fazla ses tonu" kullandığını söyleyince, Elizabeth İngilizce dersinden kalmamaya odaklanmak için yaratıcı yazmaya ara verdi. Yıllar içinde Elizabeth film ve video oyunu bestecisi oldu ve hatta müzik besteciliği alanında doktora yaptı. Ama her zaman yazmayı özledi ve yüksek lisans okulundan biraz nefes almak istediğinde hikayeler yazmaya yöneldi. Bir gün, önce eğlence olsun diye, sonra işler ciddileşince bir roman yazmaya ve bitirmeye karar verdi ve o zamandan beri hiç arkasına bakmadı. Elizabeth klasik film müziklerini, romantik kitapları, yemekleri (şu anda arepa ve Etiyopya yemeklerine özel bir düşkünlüğü var), turkuaz rengini, bulutlu havaları, İngiliz muffinlerini, bisiklet sürmeyi ve fırıncılığı seviyor. Eşiyle birlikte New York şehrinde yaşıyor.