2022 23. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2022 16:21
Şiddet! Korkak insanların en kıymetli silahlarından bir tanesi.En masum görünen insanlar bile için de biraz şiddet barındırıyor.Erkekler fiziksel açıdan ve toplumsal açıdan kendilerini kadınlardan daha üstün ve daha güçlü görüyorlar.Hem fiziksel,hem de psikolojik şiddet bu kitaba da adını veren kaplan adamın kendisi, yani her insanın içinde barındırdığı güçlü bir hayvan "kaplan". Kitap Ressam Enver Sedat'ın cesedinin bulunmasıyla ve onu kimin öldürdüğünün bilinmesiyle başlıyor.Margio ise herkes tarafından sevilen genç bir adam fakat aile yapısında derin çatlaklar var.Özellikle de annesi babası tarafından yıllarca şiddete maruz kalıyor.İstemeden zorunlu bir evlilik yapmış ve bunun sonuçlarına da katlanmış bir kadın.Ayrıca ailenin diğer üyeleri de tıpkı anneleri gibi bu şiddetten paylarına düşeni almış. Kitap iki komşu ailenin yaşamını ve Endonezya'nın yoksul portresini çiziyor.Bir cinayet üzerinden fantastik bir kurgu okuyoruz.Efsaneye göre babadan oğuluna geçen bir özellik.Ruha yerleşen beyaz bir kaplan var ve günü geldiğinde insanın bedenine yerleşip ona istediğini yaptırıyor.Tabi burda vurgulanan şey her insanın derinlerinde bir yerlerde şiddeti barındırması.Ve çok korktuğunda buna başvurması.Kaplan adam herkesi etkileyebilecek nitelikte enfes bir kitap.Anlatım oldukça akıcı ve sürükleyici.Mutlaka okunmalı.Büyük bir keyifle okuyup sevdim..Tavsiyemle okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar..
Kaplan AdamEka Kurniawan · Domingo Yayınevi · 0184 okunma