2022 30. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2022 03:06
Merhabalaaar ;) Şuan kitabı yeni bitirdim ve kitapla ilgili düşüncelerimi taze taze yazıyorum. Kitap iki perdelik bir oyun türünde yazılmış. Kitap Ağustos 2019 da çocuğu ve onlarca insanın gözü önünde eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'a ithafen yazılmıştır. Kitabın telif haklarını da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna bağışlanmıştır. Kitapla ilgili düşüncelerimi bitirmeden önce üyesi olduğum Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclislerine sizlerde üye olabilirsiniz ve hep birlikte bu kadın katliamına dur diyebiliriz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna internet sitesi üzerinden destek verebilir ya da bulunduğunuz bölgedeki Kadın Meclislerine katılarak +1 ses olabilirsiniz. Unutmayın Melinda Gates 'in dediği gibi "Sesi olan bir kadın, tanımı gereği güçlü bir kadındır." Sevgili Kadınlar "ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN" Çünkü biz hep yanınızdayız. . Kitabı okurken kendimi hep kitaptaki kız kardeş olarak gördüm ve sanki gerçekten o konuşmalarının hepsini ben ablama yapmışım gibi. Etrafımdaki insanlara sürekli kadın haklarından bahsediyor ve onları birlik olmaya çağırıyorum. Tabii bunu öncelikle ailede ve çevremizde gerçekleştirmeliyiz. Bunun için çabalıyorum. Davam hep devam edecek. Kitapta her şeye o kadar güzel değinilmiş ki iki sayfa okuyup uyuyayım derken kitabı bitirdim. Türkiye'de ki kadın cinayetlerinin sebebinin ve suçluların sadece kadını öldüren kişi olmadığı, kadın cinayetlerini meşrulaştıran ve her zaman kadına haksız bir pay çıkaran ve sanki ölümü hak etmiş gibi gösteren aileler, mahkemeler, TV programları, gazeteler(MEDYA) ve toplumun bu geri kalmış zihniyetlerini apaçık ortaya koyuyor. Türkiye'nin bu olumsuz gerçeği gözler önüne seriliyor kitapta. Ama bu devir değişmeli kadını erkeği yok artık, insan var sadece insan.. Okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Kitaplarla Kalın ..
Kadın
Kız, AblaNehir Turan · Kurmaca Akademi · 202186 okunma