kendine ait bir oda -virginia woolf
2022 47. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2022 12:21
Virginia woolf feminist yazarların en büyüklerinden biridir . Bence iyi de bir yazardır .kendine ait bir oda kitabı feminist yönünün açığa çıktığı bir kitap ,kitap bir soru veya sorunla başlıyor. Kadınlar ve kurmaca edebiyat sorunu Woolf bu soruya iyi kadın yazarların isimlerini vererek başlayıp konuyu kapatabilirdim diyor fakat zor olanı seçmiş.kadınların neden erkeklerden geri kaldığı neden erkeklerin yüceltildiğini kadınların sürekli cinsiyetçi bir anlayışla ikinci plana itildiğini sorguluyor.neden tarih kitapları hep erkekleri anlatıyor.buna çeşitli cevaplar veriyor özgüven sorunu, erkek korumacılığı , iffet sorunu kadının değersizleştirilmesi gibi neden bir Shakespeare kadın çıkmadığını yada çıkamayacağını dönemin kadının bir köleden farksız olduğunu anlatıyor.kısaca kadın bir şeyler yapabilmesi için bağımsız ekonomik ve ruhsal olarak hür olması gerektiğini söylüyor.kendine ait bir odası olması gerekir diyor.kitaba gelirsek zor bir kitap biraz fazlaca kendini tekrar etmiş yinede iyi bir yazar
Virginia Woolf
Virginia Woolf