Mustafa inan
2022 14. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2022 15:05
İlk olarak şunu belirtmeliyim ki,artık bir Mustafa İnan hayranıyım.Tanıdıkça çok sevdim, sevdikçe daha da tanımak istediğim,isteyeceğim bir isim hâline geldi.Bir bilim adamından çok daha fazlası olduğuna inanıyorum.Ülkeye ,insanlara kazandırmak istediği birçok düşünceye sahip ,aydın bir kişiymiş Mustafa İnan.Oğuz Atay kitabında dönemin,toplumun çarpıcı olaylarına da yer vermiş.Keza beni etkileyen bir diğer şeydi bu durum.Yeni yazı hakkında yazmış oldukları,vatan hakkında alttan alttan vermiş olduğu düşünceleri hayretle ve hayranlıkla okudum.Türk insanının artık değişmesi,gelişmesi ithal olan bilgiyi değil kendi bilimini açığa çıkarması gerektiği hakkında birçok şeye değinilmiş.Mustafa İnan'ın her şeye ilgisinin olması,şiir sevmesi,matematik ile ilgilenmesi, dillere ilgisinin olması,bizlere bir ışık olmalı.En azından kendi işimizi en iyi şekilde yapmamız gerektiğine bir fikir olması gerektiğine inanıyorum.Mustafa İnan daha çok bilinmeli,örnek alınmalı.Oğuz Atay'ın hocasının biyografisini bir roman şeklinde yazmış olması da ona olan sevgimi çokça artırdı.
Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnanOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202020,5bin okunma