···Okunma: 25 Temmuz 2022 00:00 Öncelikle bu kitabı yazmanın ne kadar zor olduğuna değinmek istiyorum. Medyum kitabı yazıldığı zamandan günümüze kadar popülerliğini ve etkisini hiçbir zaman kaybetmedi. Gerek gerilim kategorisi gerekse bence modern klasiklerde yerini aldı. Medyum'un ne kadar iyi bir kitap olduğuna burada değinmeyeceğim çünkü çok uzayacak ve bağlam dağılacak.
Bu öykünün filme uyarlanması Stanley Kubrick gibi usta ve başarılı (bir o kadar da çalışması zorlu) yönetmen aracılığıyla gerçekleşti. Okuyucuların yanına izleyiciler de eklenince Medyum'un hitap ettiği kitle ve hayranları oldukça artmış oldu ve bu öykünün elinin uzanmadığı yer kalmadı. Film ve kitap çıkalı uzun süre oldu ama günümüzde değeri kaybetmedi ve hala filmlerde göndermelerle, üretilen kıyafetlerle,figürlerle,şarkılarla veya yazılarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Efsaneleşti demek abartmak olmuyor.
Bu sebeple devam kitabı yazmak oldukça zor. Tatmin olması neredeyse imkansız okurlara, tutan bir içeriğin devamını sevdirmek %95 negatif bence. Ancak geri kalan azıcık ihtimale tutunmak işe yaramış ve gerçekten ortaya güzel bir devam öyküsü çıkmış. Bu tarz devamlar genelde para ve popülerlik için yapılır ancak biliyoruz ki Stephen King'in bunlara ihtiyacı yok.
Kitabı okumak için illa Medyum u bitirmeye bence gerek yok,bu haliyle gayet açık ve anlaşılır. Zaten Medyum da geçen olaylardan yeteri kadar haberdar oluyorsunuz. Ancak göndermeleri ve duygsal tatminiyle alacağınız zevkin %75 kadar olacağını düşünüyorum.
Yazıyı çok uzatmamak ve meraklısının heyecanını baltalamamak adına olayları tek tek açıklamayacağım ancak çok sevdiğimi bir kez daha belirtmek isterim.
King'in litaplarının neredeyse tamamını okuyan biri olarak yazdığı en zor kitaplardan biri olduğuna eminim ve saygımın ve hayranlığımın daha da katlandığını belirtmek isterim.
Doktor Uyku'nun da iyi bir korku yönetmeninden çıkma filmi var ve bildiğim kadarıyla çok güzel bir film olmuş. Onu izleyeme gidiyorum. İyi okumalar