İlk başta kitaba dair önyargılıydım, okumaya başladıktan sonra bu kadar beni içine çekip akıcı olmasını beklemiyordum.
(Spoiler içermektedir)
Kitap Necip ve Suad karakterleri etrafında gelişmekte ve ikili arasında oluşan yasak aşkı ele almaktadır. Süreyya ve Suad evlidir, Necip ise Süreyya'nın dostudur. Birlikte geçirilen zamandan sonra Necip ve Suad birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Birbirine olan aşklarının farkına vardıktan sonra ikili konuşmak için çok az biraraya gelmektedirler bunun üzerine birbiri hakkında olumsuz varsayım yapan iki aşık en sonunda yanlış anlaşılmaları konuşarak hallederler fakat bu ikisinin aşklarını yaşamalarına olanak verecek değildir. Bu aşkın olmayacağını bilip ayrılan ikili evde çıkan bir yangın sebebiyle can verirler.
*******
Karakterlerin derin ruh tahlillerine yer verilmesi hikayeyi akıcı ve basit anlatım düzeyinde kılmış. Okuru anlamakta zorluk çekme gibi durumun içerisinde bırakmıyor. O dönemde kadın ve erkekten beklenen davranış görevlerine de değinmiş ve aksi durumda neler olabileceği konusunda karakterlerin içsel konuşmalarında yer verilmiştir.
EylülMehmet Rauf