Bu kitabı Gurur ve Önyargı’dan bağımısız okusaydım, bir romcom aşığı olarak büyük ihtimalle beğenirdim. Ama işin içinde Gurur ve Önyargı olunca ve üstüne “Gurur ve Önyargı’nın 21. yüzyıl uyarlaması” denilince işler karışır canım. HOP! N’OLUYO YA?
Aynı isimde karakterlere sahip romantik bir kitap yazınca uyarlama mı oluyormuş? (Ay şimdi aklıma geldi karakterlerin de hepsinin ismi aynı değildi.)
Kitap ilk cümlesinden itibaren beni hayal kırıklığına uğrattı. Yazıldığı için değil, yazılmadığı için… Yazar orijinalinin o meşhur cümlesi gibi başlasaydı bize büyük bir jest yapmış olurdu ve ilk cümleden kalbimizi kazanırdı.
Tabii ki, aynısı olmasını beklemiyordum ve şahsen de istemezdim ama daha iyi uydurulabilirdi. Olaylar ve karakterler 21. yüzyıla daha iyi aktarılabilirdi. Aşkın en masum halini okuduğumuz orijinalinde, aynı aşkın fckbuddy olarak başladığını okumak benim için oldukça sürpriz oldu. (Gerçi fena değildi :))
Kitaptan nefret etmedim ama Pride and Prejudice hayranlarının beklentisini karşılamıyor. 200 yıllık bir başyapıt uyarlamasından her istediğimizi alamıyoruz. Sıradan, çerezlik bir romcom olarak okunabilir.