2022 87. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2022 23:16
Yıl 2050. Yer Londra. Tüketim alışkanlıklarınız toplumdaki statünüzü belirlediği, satın aldıkça yükseldiğiniz bir gelecek düşünün. Ancak yaşlanmaya başladığınız anda ve topluma faydasız olmaya başladığınızda, Gurur Evi denilen tesislere gönderiliyorsunuz. Zamanı geldiğinde isteğe bağlı! olduğu söylenen ötenazi hakkınızı kullanarak uyutulduğunuz bir distopya hayal edin. Kahramanımız Alice tam da böyle bir dünyada yaşıyor. Başta sistemin kusursuz olduğunu düşünüyor. Ta ki kocası Philip kaybolana kadar.. Kocası hiçbir iz bırakmadan kaybolunca tüm dünyası alt üst olan Alice, içinde bulunduğu ruh halinde işini kaybeder. Harcama yapmayı bile düşünmediği için statüsünü kaybeder. Düşük bütçeliler sınıfına düşünce yaşadıkları ve tanıştığı insanlar sayesinde içinde bulunduğu sistemi sorgulamaya başlar. Kitabın dili çok akıcı ve çok anlaşılır. Kitapla ilgili sevmediğim kısım Alice'in çok fazla iyimser olması ve yaşadığı dünya için fazla naif kalması. Biraz daha çok sorgulamasını ve ona bir şeyler anlatmak isteyen insanları daha çok dinlemesini isterdim. Ve kitabın sonu çok hızlı sonuçlandı. Keşke o kısmı biraz daha uzun okusaydık. Yine de hızlıca okunabilecek güzel bir kurguya sahip. İyi okumalar..
Kurtlar ÜlkesiTünde Farrand · Timaş Yayınları · 2021337 okunma