2022 127. kitabı
Seran bey sorunlarını çözmek için gelen danisanlarini geçmiş tranvalarindan kurtarmak için hipnoz yöntemini kullanmaktadır. Aynı zamanda toplu seanslar ile de bir çok kader mahkumuna yardımcı olmaktadir. Danisanlarindan Saynur küçük yaşta bakkal amca dediği kişi tarafından tacize uğramış bir genç kadındır. O yaşta ailesi de dair hiç kimseyi bu olayı inandıramaz sonunda kendi başına kaldığında ise derin yaralar ile dolu bir geçmişe ve güvensizlik ile dolu bir geleceğe sahip olur. Bir diger danışanı Serhan ise küçük yaşta kendi başına ayakta durmaya bırakılmış ailesi tarafından hayalleri elinden kaydırılmış bir adamdır. İstemediği bir geleceğe sahip olduğunda ise yasatilanlari ve ailesini bir türlü affedememistir. Geçmişlerinde durmuş saat misali takılı kalan hayatları onları Seran beyin muaynanesinde kesistirir. İlk görüşte birbirinden etkilenen Saynur ve Serhan başta birbirlerine karşı çekimser olsalar da bir çok noktada kesişen acıları ile birbirlerine kısa sürede baglanirlar. Serhan ve Saynur'un geçmiş yüzleşmelerinde neler yaşandı? Affetmek onlar için kolay oldu mu? Peki bu karmaşada aşk onları nasıl etkiledi? Yalın bir dil ile psikolojiyi derin bir kurgunun içine hapseden yazarımız,okuyucuyu kasıntı terimlere boğmak yerine akıcı bir kurgu ile temelde affetmek kavramı üzerine etkileyici bir okuma deneyimi sunuyor. Hipnoz seansları sırasında kişilerin yaşadığı duygu durum tepkilerini her zaman merak ederdim bu kitap bana bu konuda da dozunda bilgi akitmayi başardı. Kişilerin küçük yaşta itibaren kişiler ve olaylar üzerindeki tepkilerinin ileriki yaşlarda yaşam sekillenmesinde oluşturduğu etkiyi çarpıcı bir aşk hikayesi ile gözler önüne seriyor. Ana tema Serhan ve Saynur'un geçmiş yuzlesmeleri gibi görünse de hayallere ve kendini buluşa dair de etkileyici göndermeler mevcut kitapta. Saynur'un hipnoz sırasındaki yuzlesmeleri beni fazlası ile etkilemeyi başardı. Cinsel istismar ve hiçe sayilma kendini bir türlü ispat edememe gibi acı dolu kesitler.. Kalemini çok beğendiğim yazarımız yine bana muazzam bir okuma zevki sundu.
1000k
AfAyhan Tombul · Librum Kitap Yayınları · 201913 okunma