Puan vermedi·224 syf.··Beğendi
· Herkese merhabalar canlarrr
Bugün kurgu olarak belki hiç hiç okumadığınız, günümüzden çoook geçmişine adım adım ilerleyeceğiniz bir kitabın yorumu ile geldim.
Atalarımızın ve bazı tarih kitaplarında sözü geçen mağara adamlarının hikâyelerini hep çok merak etmişimdir. Onların duygularını ve hislerini. Bu kitap tam olarak bana onu verdi..
Kitabın ismi neden mi ? #plütonuöldürmek . çünkü medeniyetin olmadığı mağara adamların yaşadığı bir dönemde, sadece mutlu olmak isteyen birinin, sebepsiz yere ölüme zorlanması...
Konusu şöyle başlıyor. Tao ve kardeşi mağaralarda yaşayan, ailesini çok küçük yaşta kaybetmiş. Ayaklarının üzerinde durmaya çalışan iki kardeş. Ama ne yazıkki Tao kardeşinden hep bir adım önde.. çünkü mağara adamlarının geleneklerine göre kahraman olana isim verilir ve Tao bir kere kahraman oldu isim verildi. Ama kardeşi; Abisi gibi cesur olmadığı için isimsiz olarak, abisinden ardında yaşayan biri. Ta ki ormanda yüzü çizik bir eş bulana kadar. Artık herşey o kız için olmaya başlar ve kendine yeni bir maceranın kollarına atar..
benim için çok farklı ama bir o kadar da düşündüren bir deneyimdi. Okurken hep bu günümüze bağlantılı şeyler olduğunu düşündüm. Medeniyetin var olduğu bu dünyada, Sanki mağara adamları gibi kör, cahil ve insanlığını yitirmiş olan bir topuluk gördüğüm için. Konudan çıkmayayım
Yazar 3 bölüme ayırmış kitabı ve her bölümde Kandan, savaştan, av ve avcılıktan hoşlanmayan birinin hayatını, hislerini ve yaşadıklarını hep birlikte okuyoruz.. Yazarımız kitapta belirttiği gibi. "yazılmamışı yazmak istemiş" ve bunu tüm kitleye hitap etmiş. Çok farklı çok güzel bir deneyimdi. Herkese bişeyler ekleyeceğinden eminim.
Yazarın usta kalemi ile mağara adalarına gitmiş gibi tecrübe ediniyoruz. O kurguyu bize doyasıya yaşatıyor ve içine çekiyor.
Kaleminiz daim yolunuz açık olsun