Puan vermedi·64 syf.····Okunma: 10 Ağustos 2022 17:48 Bu kitabı aldığım günden beri kitap hep dikkatimi çekiyordu tıpkı kitaptaki İskoç subayın dikkatini çeken tablo gibi...
Bir türlü okuyamadığım bu kitabı bugün okuduğumda ise tuhaf bir duygu içerisine kapıldım.
Açıkcası kitap için kötü ya da iyi diyemem. Çünkü kitap, iyi ve kötü olmasından çok eksik/yarım kalmış bir kitaptı benim için. Olay kurgusu ilerleyebilecekken sanki devam kitabı varmış gibi sonlandı. Sanki arasam kitabın devamı olduğunu öğrenecek gibiyim.
Bu yarım bırakılmış hissinin dışında çok çabuk bitirebileceğiniz bir kitap çünkü akış sizi kendine çekiyor, sonuna gelene kadar kitabı okumaya devam etmek için ilginizi asla kaybetmiyorsunuz ama dediğim gibi kitabın sonuna gelince kitabın yarım bırakılmış gibi hissettirmesi sizi tuhaf bir hisse sokuyor.
Son olarak, yazar kitaplarını o zamanın ötesinde, farklı bir tarzla yazdığı için kitaplarını seviyorum. Olalla kitabını da sevmedim diyemem ama yazarın bir yıl sonra gotik anlamda yazımını geliştirip yazdığı 'Dr. Jekyll ile Bay Hyde' kitabı kadar etkileyici bir kitap olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim.
Kitabın devamı olduğu hissini içimden atamayacağım sanırım ya da kendimce kitap için kafamdan bazı kurgular yapacağım.
İyi okumalar :)