2022 29. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2022 21:41
somerset okumaya başlamak için doğru bir kitap olmadığını söylemiş herkes ancak ben bu kitabı okurken de çok keyif aldım. strickland karakterini yazarken ünlü ressam paul gauguin’in hayatından esinlenmiş yazar bu bilgi bence kitabı daha da ilginç kılıyor strickland ne kadar sevimsiz olarak tanımlansa da sevilmeyen baş karakterlere olan ilgim yüzünden kendisine karşı tuhaf bi sempati geliştirdim (sanırım isimsiz anlatıcının sürekli onu savunmasından ve yaptıklarına gerekçe bulmasından da etkilendim) anna karenina’nın beni soktuğu o korkunç reading slumptan sonra severek klasik okumaya başlamamı sağladı bu kitap, sonlara doğru kopukluk hissetsem de bunun sebebinin anlatıcının strickland’dan uzakta olmasıyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. en çok hoşuma giden şeylerden biri kitapta çok fazla yan karakter tanıtılmasına rağmen hepsinin hikayeye katkı sağlaması diğeri ise isimsiz anlatıcının kendi içinde düşünceleri oldu. yazarın esaretin bedeli, boyalı peçe ve razor’s edge kitaplarını kesinlikle okumayı planlıyorum sanata ilginiz varsa bence akıcı ve kolay okunabilecek bir klasik olarak tercih edebilirsiniz
Ay ve Altı PeniW. Somerset Maugham · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020750 okunma