Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 14 Ağustos 2022 18:51 Evet. Başlığıma bu kadar uyan bir kitap daha olmamıştı :). Bir yerde okumuştum , Zweig ın kitapları aç bitir salam gibi. Gerçekten öyle ^^.
İçinde 4 hikaye bulunduran kitabımız adını ilk hikayesinden alıyor. Daha önce Zweig okumuştum ancak ara vermemden kaynaklı bir kopukluk hissettim. Veya bana öyle geldi. Yazarın hikayeciliğini sorgulamak elbette haddimize değil ancak bir gönderisi olmayan estetik cümlelerin de pek değeri olmuyor şahsımca.
Yazarın hayretle takip ettiğim genel bir özelliği de kadına ve kadın dünyasına bu denli hakim olabilmesi. Bana sorarsanız erkek ruhuna bu kadar hakim bir kadın yazar tanımıyorum ve Zweig ın bu özelliği takdir edilesi...
Son hikayesinde kadın ve doğayı bütünleştirmesi ve bunu yaparken kullandığı dil ile hayal gücü ; yazarın kadınlar hakkında daha önce uzunca kafa yorduğunu gösteriyor.
Kitap okunmaya değerdi. Benim en beğendiğim hikaye ise , yazarın daha önce okumuş olduğum "Bilinmeyen bir kadının mektupları" adlı romanıyla özdeşleştirmekten kurtulamadığım hikaye olan Geç ödenen borç idi. Yalnız olayda bir borç yok. Ahlakî olarak yapması gerekeni yapmış olan adama, yaptığının bir borç olduğunu hissettirmesi çağımız genç kız ve kadınlarında da bulunan bir tür muhtaç hissetme güdüsü hastalığı diye düşünüyorum.
Evet sonuç olarak iyi ki lerime hoşgelmiş.