Sharak Ka başlıyor
2022 99. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2022 16:13
Bir seri daha bitti :) Karanlık bir evren ve kurgu olarak fantastik arıyorsanız, bu seriyi de sizde bayılacaksınız. Kalemini, kurgusunu ve düşünce yapısını sevdiğim bir yazar oldu. İlk yazarlık tecrübesi bu ise ilerde yazacağı kitapları ağzımın suyu akarak bekliyorum :D Seride eşlik ettiği için Aslihan Yayla a tekrar teşekkür ederim. Son kitapta, bütün seride okuduğumuz/tanıdığımız tüm karakterleri ( hayatta kalanları diyelim ) hepsini bu kitapta tekrar karşımıza çıkıyor. Son kez onları okuyoruz ve vedalaşıyoruz. Yılların verdiği değişimleri çok güzel görüyoruz. Hikayemiz Jardir ve Arlen uçurumdan düşmesi ile başlıyor. Jardir gözünü bir yatakta açar ve Arlen ile Renna'ı konuşurlarken duyar. Arlen, Jardir'i görmeye gelir ve tartışmaları sonucunda Arlen delice olan planını ona açıklar. Gerçekleri idrar ettikten sonra Jardir bu plandan başka çareleri olmadığını anlar. 10.000 yıl yaşamış İblis Prens'ten bazı planlar öğrenirler, hızlıca yer yüzünde bulunan halkları uyarmaları gerekmektedir. Aslında Yalanların Prens'inin bahsettiği şey yeryüzünde başlamıştır. Sharak Ka başlamıştır. Inevera, daha önce Jardir ile planladıkları senaryoyu devreye sokar ama oğlu Asome başka planları vardır. Krasia toplumunun içerisinde bir iç savaş baş göstermeye başlar ama bu sadece bir başlangıçtır. Bu sırada Inevara'nın gücünü ve zekasını bir kez daha görüyoruz. Leesha Anderia'dan dönmüş ve Çukur'un düşesi olarak yeni düzeni sağlamaya çalışmaktadır. Bir yandan da kendi yarattığı dövmeli çocuklar ile başı derttedir. Ashia ise Inevera'nın verdiği görevi yerine getirmek için oğlu Kaji ile saradan ayrılır. Bu savaşta Ashia'nın bu kadar önemli bir rolü olacağını hiç tahmin etmemiştim. Abban ise Hasik'in işkencelerine maruz kalmaya devam etmektedir. Hayatta kalmak için zekasını kullanmaya çalışmaktadır ama karşısındaki sadist Hasik'e karşı bunlar faydasızdır. Yalanların babası Alagia Ka, Jardir ve Arlen'e Nüve eşlik edeceğini belirtir. Nüve yolculukları sırasında karşılaşacakları sürprizler sizi bekliyor. En gencinden en yaşlısına kadar bu savaşta herkesin bir rolü var. Okudukça taşlar yerine oturacak, sayfaların nasıl ilerlediğini anlamayacaksınız.
Fantastik Edebiyat
NüvePeter V. Brett · Epsilon Yayınevi · 2019119 okunma