Puan vermedi·64 syf.····Okunma: 14 Ağustos 2022 21:35 En sevdiğim yazarlar arasında Stefan Zweig kesinlikle yer alıyor. Lakin ben bu eserini diğerleri kadar sevemedim ama yine de okunması gerektiğine inanıyorum.
Ana düşüncemi verdiğime göre şimdi kitaptan birazcık bahsedeyim:
Kitap iki hikayeden oluşuyor. Kitaptaki ilk hikaye, kitaba adını vermiş olan hikayedir. Zaten anlaşılacağı üzere kitapta ağır basan ve daha çok sayfa ayrılmış olan hikaye bu hikayedir. Bu hikayeyi kesinlikle diğer hikayeden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Bu kısımda beni şaşırtan şey, yazarın zanaat olarak tasvir ettiği şeyin aslında ne olduğu öğrenmem oldu. Zanaat olarak neyi ima ettiğini öğrenene kadar normal bir şekilde okurken bir anda 'nasıl yani, zanaat olarak bahsedilen bu muydu?' diye düşünmekten kendimi alamadım... İkinci hikayeye gelirsek, bir sürü aşığı olan bir kadının eski bir elbiseyi bulmasıyla gelişen olayların anlatıldığı bir hikaye. Diğer hikayeye göre çok çok kısa.
Sonuç olarak, iki hikayeden oluşan kısa ve sürükleyici bir kitap ama başta da dediğim gibi yazarın diğer kitaplarını da okuyan biri olarak bu kitabı diğer eserleri kadar sevemedim. Ama yine de kendine has bir anlatımı ve akışı vardı.
İyi okumalar :)