·216 syf.····Okunma: 15 Ağustos 2022 10:36 ~Spoilersız Kısım~
Simyacı'nın yazarı Paulo Coelho'nun bir diğer kitabı. Konusu itibariyle fazlaca ilgimi çeken Veronika Ölmek İstiyor beklentimi karşıladı. Kitapta çeşitli psikolojik rahatsızlıklar hakkında bilgi veriliyor ve bunlar benim çok ilgimi çekti. Kitabı okurken çok keyif aldığımı söylemeliyim. Romanın sürükleyici ve akıcı bir üslubu var. Ancak kitabı herkese öneremiyorum. Kitabın yaş sınırı kaç bilmiyorum ama gerçekten aklı başında ve sağlam psikolojideki insanların okumasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
~Spoilerlı kısım~
Veronika'nın ölmeyeceğini ta en baştan tahmin etmiştim zaten. Eduard'la ilişkisinin ise daha farklı olmasını isterdim. Kitapta en sevmediğim kısım Veronika'nın Eduard'ın önünde malum işi yapmasıydı. Çok gereksiz ve iğrenç bir sahneydi bence. Kitap bu kısım hariç bence çok iyi. Dr. İgor'un Vitriol Zehirlenmesi adını verdiği rahatsızlığın aslında tıbben olmadığını, yazarın kendisinin kurguladığını görmek çok hoşuma gitti. Ve kitapta bahsedilen karakterlerin hikayelerini okumak çok keyif vericiydi.