2022 19. kitabı
Kargalar Meclisi ve Sahte Krallık kitapları yazarın oluşturduğu Grisha dünyasında geçiyor, ilk üç kitapla bağlantılara sahip olsalar da bu serinin karakterleri bambaşka ve ilk üç kitabın devamı niteliğinde değil. Ben fantastik türünü çok seven biri olarak kitabı çok beğendim! Yazarın çok akıcı bir dili var ve olayların heyecanını, karakterler arasındaki ilişkiyi, dostluğu, düşmanlığı, aşkı çok güzel yansıttığını düşünüyorum. Ancak kitaptaki evren sıfırdan oluşturulan bir evrene göre sığ. Yani daha fazla detaya, milletler, kültürler arasındaki farkların daha fazla belirtilmesine ihtiyaç var. Dünya milletlerinin arasındaki fark çoğunlukla dış görünüşleri ve dini görüşleri ile anlatılıyordu. Ancak bence her bir ülke/ kültür daha detaylı anlatılabilir, okurun o fantastik yeni evreni daha iyi tanıması sağlanabilirdi. Ve bir çok güzel betimleme, savaş ve mekan tasviri olsa da her sahnede tasvirler başarılıydı diyemem. Kafamda canlandirmayi basaramadigim sahneler oldu. Kitapta hayran olduğum ve kalpten bağlandığım çok karakter oldu. Hepsi gerçekten ayrı ayrı çok özeldi ve her bir dialoglarını, sahnelerini okurken çok zevk aldım. Hatta rahatça kitabın hiç bir sayfasında sıkılmadım diyebilirim. Bittiğine gerçekten üzüldüğüm kitaplardan biriydi.
Roman
Kargalar MeclisiLeigh Bardugo · Novella Dinamik Yayınları · 20164,569 okunma