·152 syf.····Okunma: 16 Ağustos 2022 12:17 Oncelikle olay orgusu baslayana kadar -savasin baslangici- okumasi gercekten zor bir kitap oldugunu soyleyebilirim. Ilk yetmis sayfa bana bir cehennem gibi geldi fakat savasin baslangiciyla taslar yerli yerine oturdu. Ilk once bir sure yazar Kassandra’nin dusuncelerini karmakarisik bir sekilde kitabin sayfalarina serpistirmis gibi geliyor ancak taslar yerine oturmaya basladigi zaman olayin gercegini anliyorsunuz. Kassandra Apollon tarafindan kâhinlikle odullendirilmis ancak yalancilikla cezalandirilmis bir kadin , sirf Apollon’un askini reddettigi icin. O zamanlar bir tanrinin askinin bahsedilmesi cok buyuk bir mukafat ancak Kassandra bunu reddediyor ve bunun icin cezalandiriliyor. Daha once Akhilleus’un Sarkisi’ni okumustum ve ondan sonra bu kitabin diger kitaptan cok farkli bir bakis acisi sundugunu gordum bana , Akhilleus’a karsi.Kassandra tek basina tum sehri korumaya calisiyor , savasa karsi cikiyor bir kadin olarak. Erkek egemenliginin hakim oldugu ve kadinin sadece “guzellik ve dogurganlik” olarak adledigi o zamanda bu yaklasim halkin ve ailenin canini sikiyor , Kassandra defalarca hainlikle suclaniyor. Azimli ve talihsiz kahramanimiz savasmaktan asla vazgecmiyor. Hain olmakla suclaniyor , suruluyor ama asla vazgecmiyor. Kassandra’nin buyusu de buydu bence. Azmi , ulkesini korumaya calisan anac tarafi ve aski icin askindan vazgecmesine ragmen , mutsuzluguna ragmen devam edisi . Ailesi ve halki icin.