Özgürlüğü yasaklanmış cinayet işlemeyen mahkumlardır mahkum çocuklar.
2022 38. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2022 20:35
Merhaba 1k okurları! "Avlu" dizisini izlerken kızım; "Tam da bu motivde bir kitap var, #k:337368, okudum", dedi. Hemen pdf indirmin ve okumaya başladım. Onlar cinayet işlemeyen mahkumlar! Hapisane duvarları arasında yazılmış, demir kapılara takılan mektuplar... Küçük Barış'ın İnciye anlattıkları. Yada sordukları mı desem? Çocuklar merak eder. Çok iyi gözlemcidirler. Ve gördükleri her şeyi anlamak isterler. En çok da hiç yaşayamadıklarının hasretini çekerler. Özgürlüğün değerini ona hasret olandan dinlemek gerek. Kapalı kapılar ardından, tel örgülü gök yüzünü izlerken nice hayallere dalar mahpuslar. Onlar kader mahkumları ya hani...Topluma geri kazandırılmak için ıslah evlerine alınırlar. Gerçekten öyle mi oluyor? Barış'ın gözünden nice mahkumun iç dünyasına varacaksınız. Filmi var diye duydum kitabın. İlk fırsatta izlemeği planlıyorum. Kitap mı daha etkili, film mi izlerken anlarım. Ve yazarın da önsözde yazdığını dikkate alarsak kitabın tanınmasında filmin etkisi büyük. Barış'ın sesi olmuş film. Puan vermediğim kitaplardan olacak. Sebebi bana kalsın:) Kefiyfli okumalar.
Özgürlük
Uçurtmayı VurmasınlarFeride Çiçekoğlu · Can Yayınları · 202117,3bin okunma